« Zagreb
objavljeno prije 15 godina
bandić obećao

U Zagrebu komunalije neće poskupjeti

Bez socijalnog pakta i mira nema napretka ni u gradu Zagrebu kaže gradonačelnik

Fotografija vijesti
Više o

Milan Bandić

,

zagreb-info

,

cijene komunalija

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u srijedu da se, bez obzira na rebalans gradskog proračuna, dvije godine neće povećavati cijene komunalnih usluga, u pitanje dovoditi kapitalni investicijski projekti i subvencije zagrebačkim poduzetnicima, te dirati plaće zaposlenicima u Gradskoj upravi i Zagrebačkom holdingu.

Najavio je kako će se rebalansom gradskog proračuna 'dirati jedan dio manipulativnih troškova u uredima, zavodima i službama'.

Također jedan dio 'kresati' će se u najvećem uredu, Uredu za izgradnju grada Zagreba da bi se pronašao dio novca, odnosno 250 milijuna kuna, što u Zagrebačkom holdingu što u resornim gradskim uredima.

- Prema tome, 250 milijuna kuna će biti iskorišteno za dizanje i zaštitu gospodarskog standarda građana Zagreba i za pojačavanje subvencija za gospodarstvo. Na taj način ćemo doći do novih sredstava - izjavio je Bandić.

Rekao je kako je najvažnije da grad može funkcionirati da se plaće djelatnicima u Gradskoj upravi i Zagrebačkom holdingu ne diraju jer 'bez socijalnog pakta i mira nema napretka ni u gradu Zagrebu'.

- Nema dizanja cijena komunalnih usluga dvije godine, nećemo dirati socijalna, stečena prava, nećemo dirati subvencije zagrebačkim poduzetnicima i nećemo ni u jednom trenutku dovesti u pitanje kapitalne investicije u gradu koje su conditio sine qua non opstanka grada i naših sugrađana - istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u Areni Zagreb nakon predstavljanja šest mjeseci rada i planova za sezonu 2009./2010. te dvorane.

09.07.2009. 12:33:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh