« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
UŽASAN UDES

U užasnom lančanom sudaru poginuo britanski vozač

VIDEO: Britanski vozač Dan Wheldon poginuo je u užasnom lančanom sudaru na utrci IndyCar u Las Vegasu, a trojica su ozlijeđena

U užasnom lančanom sudaru poginuo britanski vozač, Youtube
Više o

sudar

,

bolidi

,

Dan Wheldon

,

Indianapolis 500

Britanski vozač i pobjednik Indianapolisa 500, Dan Wheldon, poginuo je u užasnom lančanom sudaru na utrci IndyCar u Las Vegasu. Wheldon je preminuo nakon što se zabio u zaštitnu ogradu, a od siline udarca je njegov bolid eksplodirao. U masivnom sudaru je sudjelovalo još 15 bolida.

"Nikada nisam vidio ovako nešto. Staza je nakon sudara izgledala kao scena rata iz Terminatora. Dijelovi automobila su bili posvuda, a usred svega toga gorjeli su bolidi", rekao je za Sky vozač Ryan Briscoe.

Vozači su izrazili zabrinutost zbog sigurnosti staze jer su za vrijeme treninga postizali velike brzine, oko 360 km/h.

Wheldon je dva puta pobijedio na prestižnoj utrci 500 milja Indianapolisa, ove i 2005. godine. Tijekom karijere je ostvari ukupno 16 pobjeda u IndyCar utrkama, a bio je pobjednik serije 2005. godine. Premda nikada nije vozio formulu jedan smatran je jednom od najboljih britanskih vozača. Prije utrke u Las Vegasu objavljeno je da je za iduću godinu potpisao ugovor za Andretti Autosport. Wheldon je iza sebe ostavio suprugu Susie i dvoje djece.

17.10.2011. 10:20:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh