« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
BICIKLISTI

U subotu je Dan bez automobila

Sindikat biciklista je još uvijek optimističan da će Gradsko poglavarstvo konačno shvatiti sve prednosti razvijanja biciklističkog prometa

Dan bez automobila u Masarykovoj
Dan bez automobila u Masarykovoj (Arhiva)
Više o

Dan bez automobila

,

Sindikat biciklista

,

Kritična MASArykova

Sindikat biciklista poziva sve velike i male Zagrepčane, sa pedalama ili bez, da se u subotu na Dan bez automobila pridruže Kritičnoj MASArykovoj. Igrat ćemo školicu, učiti pjevati, popravljati bicikle, svirati bubnjeve a sve kako bi pokazali koliko jedna ulica može biti zabavna i ugodna bez automobila.

Akcija će početi masovnom vožnjom po Deželićevoj ulici koja bi trebala biti ruta buduće biciklističke magistrale, a završit će se u Masarykovoj za koju bismo u u budućnosti željeli da bude zajednička biciklističko-pješačka zona. Okupljanje za bicikliste počinje u 15h na Trgu Francuske republike, a za pješake u 16h u Masarykovoj ulici.

"Nedavno nam je obećana biciklistička magistrala, ali Grad nas je prije toga više puta prevario pa želimo i na ovaj simbolični dan pokazati da smo ozbiljni u svojoj namjeri da transformiramo Zagreb u ugodnije mjesto za život i da ćemo znati prepoznati pokušaje manipulacije pred lokalne izbore," rekla je Iva Kvakić iz Sindikata biciklista.

"Kritična MASArykova je istovremeno i akcija kojom nudimo viziju budućeg izgleda grada i akcija upozorenja da i biciklisti i pješaci nestrpljivo čekaju da se konačno pristupi rješavanju problemu manjka mjesta za njih u ovome gradu."

Iako se već više od dvije godine nije dogodio nikakav značajan pomak u razvoju biciklističke i pješačke infrastrukture, Sindikat biciklista je još uvijek optimističan da će Gradsko poglavarstvo konačno shvatiti sve prednosti razvijanja biciklističkog prometa i povećavanja pješačkog prostora - od smanjenja gužvi i buke, do povećanje ukupne kvalitete života što shvaća sve više europskih gradova. Sindikat biciklista nedavno je gradu prezentirao prijedlog projekta biciklističke magistrale kao prvi konkretni korak prema transformaciji grada u grad po mjeri čovjeka, a cilj ove akcije je pokazati našim sugrađanima kako to u praksi može izgledati.

21.09.2012. 11:19:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh