« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
velika kada

U Arenu se ugrađuje bazen za EP u vaterpolu

Vrlo je vjerojatan scenarij da će se u zagrebačku Arenu ugraditi velika školjka, što je isplativije od nadogradnje Mladosti

(Wikipedia)
Više o

Milan Bandić

,

Arena Zagreb

,

Perica Bukić

,

Zdenko Antunović

,

EP vaterpolo 2010.

Hrvatska će u ljeto 2010. godine ugostiti Europsko prvenstvo u vaterpolu, a prvenstvo će se, po svemu sudeći, održati u zagrebačkoj Areni. Potvrdili su to danas i Perica Bukić, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS), te direktor Arene Zagreb Zdenko Antunović, prenose mediji.

Ideju postavljanja plivališta u dvorani predložio je sam HVS, u kojem smatraju da je to mnogo isplativije od nadogradnje bazena na Mladosti. Bukić kaže da u Areni postoji tehnička mogućnost postavljanja školjke koja se inače može kupiti ili unajmiti. U Areni drugih troškova skoro da i nema, jer je većina infrastrukture već uređena.

Ovaj način i inače je vrlo čest prilikom organiziranja velikih natjecanja u vodenim sportovima. Mnogi su gradovi ugradnjom velike kade u polivalentne dvorane smanjili troškove organizacije.

U HVS-u očekuju i potporu Grada Zagreba, dakle Milana Bandića za kojeg se nadaju da će i ovoga puta za hrvatski sport posegnuti u novčanik.

No, ostaje pitanje što će se dogoditi s već poprilično oronulim bazenima na Mladosti kojima je ovo bila idealna prilika za nadogradnju i rekonstrukciju. A znamo da Zagrebu i inače kronično nedostaje zatvorenih plivališta koja će očito morati pričekati neka bolja vremena.

06.10.2009. 15:37:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh