« Auto-moto
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca

U 2009. stiže nova BMW-ova ‘petica’

BMW serije 5 ovih se dana testira pod kamuflažom
BMW serije 5 ovih se dana testira pod kamuflažom
Više o

BMW

,

BMW 5

Fotoreporteri koji ‘vrebaju’ nove modele automobila na testovima imali su uspjeha i snimili novu generaciju BMW-a serije 5. Bavarci naime planiraju za 2009. godinu predstavljanje nove generacije ‘petice’, koja bi u srednjoj klasi trebala privući više kupaca od prethodnog modela.

Nova generacija ‘petice’ veća je od starog modela i u mnogočemu se približila BMW-u serije 7. Vanjski dizajn možete vidjeti na fotografiji, jer se osnovne siluete mogu vidjeti i pored kamuflaže.

Oblik kokpita je znatno drugačiji od dosadašnjeg pristupa BMW-a, ali je i dalje sve predodređeno vozaču, a manje suvozaču, barem u dijelu koji se odnosi na upravljanje vozilom. U unutrašnjosti buduća ‘petica’ ima na konzoli između vozača i suvozača upravljačku jedinicu iDrive kontrolera, a malo dalje od njega je i prekidač električne parking kočnice. Po svemu sudeći će nova generacija BMW serije 5 dobiti i Blaupunktov Dual View Monitor na mjestu gdje se dosada nalazio ekran satelitske navigacije.

Novi Dual sustav LCD ekrana bi trebao omogućiti vozaču i suvozaču jednako kvalitetnu sliku, bez obzira na kut gledanja. Osim toga, vozač primjerice može promatrati navigacijsku kartu, dok se suvozač istovremeno može zabaviti podešavanjem DVD uređaja.

Što se upravljača tiče, on sada ima drukčiji oblik te znatno veći broj prekidača. BMW serije 5 limuzina trebala bi se početi prodavati tijekom 2009. godine, dok će 2010. godine ponudu upotpuniti i karavanska verzija. 

Piše: Piše: Davor Kindy
12.06.2008. 00:56:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh