« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NESTRPLJIVO OČEKUJEMO

Tyson Gay na Hanžeku očekuje jednu od najbržih utrka sezone

Najbrži čovjek na svijetu ove godine stigao je u Zagreb i nada se da bi na Hanžeku mogao istrčati i svoj osobni rekord

tyson gay hanžek
tyson gay hanžek (Drago Sopta/Cropix)
Više o

Tyson Gay

,

Hanžek

,

IAAF Zagreb

Američki sprinter Tyson Gay bit će jedna od najvećih zvijezda zagrebačkog atletskog mitinga, popularnog "Hanžeka". Američki rekorder i vlasnik najboljeg rezultata ove godinena 100 metara - 9.78, u Zagrebu očekuje iznimno brzu utrku, posebice jer će trčati protiv Jamajčanina Nesta Cartera koji je u nedjelju u Rietiju izjednačio najbolji rezultat sezone.

"Osjećam se dobro i očekujem jednu od najbržih utrka na svijetu ove godine. Nadam se da bi u Zagrebu mogao istrčati i svoj osobni rekord koji sada iznosi 9.69," kazao je Gay na novinarskoj konferenciji u hotelu Panorama.

Gay je vlasnik triju zlatnih medalja sa Svjetskog prvenstva u Osaki 2007. godine, na 100, 200 i 4x100 metara, dok je prošle godine na SP-u u Berlinu bio drugi iza Jamajčanina Usaina Bolta koji je slavio s novim svjetskim rekordom od 9.58 sekundi. Gay je na nedavnom mitingu Dijamantne lige u Stockholmu u utrci na 100 metara nanio prvi poraz Boltu u zadnje dvije godine.

"Želim zlato na svjetskom prvenstvu iduće godine. Siguran sam kako zlato želi i Bolt, no ukoliko se maksimalno pripremim mogao bih ga pobijediti," dodao je 28-godišnji Amerikanac iz Lexingtona u saveznoj državi Kentucky.

Gay je otkrio kako u posljednje vrijeme najviše trenira start za koji smatra da može biti puno bolji, dodavši kako ove godine uživa u svojim nastupima.

"Možda zato što ove godine nema velikog pritiska. Uživam i zabavljam se, zbog toga ove sezone imam odlične rezultate," kaže Gay.

Na novinarskoj konferenciji prisustvovao je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je američkom sprinteru uručio zlatnik Majke Božje od Kamenitih vrata, te šestinski kišobran. Poklon je dobio i Bandić i to plaketu Hrvatskog atletskog saveza (HAS) kao zahvalu za pomoć u organizaciji mitinga, a uručio ju je dopredsjednik HAS-a Branko Zorko.

Direktorica mitinga Ivana Brkljačić istaknula je da će utrka na 100 metara sasvim sigurno biti jedan od vrhunaca "Hanžeka", a možda i najbrža utrka u svijetu ove godine. (hina/metro-portal)

30.08.2010. 13:47:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh