« Televizija
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
DISCOVERY

Trgovci automobilima - počinje 12. sezona na Discoveryju

Kroz devet epizoda Mike i Edd će nas provesti kroz povijest automobila kupujući klasične ikone koje će nakon sređivanja prodati novim vlasnicima

Kakve će sve ikone kupiti i srediti
Kakve će sve ikone kupiti i srediti (Discovery Channel)
Više o

Discovery Channel

,

Trgovci automobilima

,

Mike Brewer

,

Edd China

Automobilističke legende Mike Brewer i Edd China sa serijalom Trgovci automobi­lima od 4. travnja u 20 sati kreću u novu sezonu na Discovery Channelu. Ovog puta riskiraju uistinu mnogo jer otvaraju trgovinu u srcu najuzbudljivijeg i najkonkurentnijeg tržišta automobilima - na Zapadnoj obali Amerike.

Tražit će, kupovati, obnavljati, testirati i prodavati isključivo u Americi, no ne i isključivo američke automobile. Mike će putovati u Veliku Britaniju, Rusiju, Italiju, Poljsku i Španjolsku da bi pronašao automobile koji vape za obnavljanjem, a potom će ih otpremiti u Eddovu garažu. Kad završe obnovu automobila, vrijeme je za probnu vožnju koja gledateljima pruža priliku da vide kako bi klasični automobili doista trebali izgledati, te da poslušaju Mikea i Edda dok se prisjećaju svega što su učinili prije nego što su automobil prodali novom vlasniku.

Osim ikona među američkim automobilima, Mike i Edd obnovit će i poneki inter­nacionalni primjerak- klasične automobile koji su sastavljeni u inozemstvu, ali su se masivno prodavali u Sjedinjenim Američkim Državama. Trgovci automobilima podijelit će s nama savjete i činjenice o američkim automobilskim legendama. Na­kon restauracije automobila dečki će ih provozati ulicama Chicaga, sve do južne Kalifornije i pustinjskog krajolika od kojeg zastaje dah.

EPIZODE:

Trgovci automobilima predstavljaju fantastičan opseg američkih ikona: rijedak Pontiac GTO, američki kamionet Ford F1, nevjerojatan coupe iz 50-ih DeSoto Fire­dome, jednu od najvećih američkih automobilskih šala AMC Pacer i još mnoge druge američke uvezene automobile. Za kraj Mike i Edd će svoje američko puto­vanje završiti s epizodom koja predstavlja najbolje od Amerike, naglašavajući nji­hove omiljene trenutke u radionici i van nje.

EPIZODA 1 - PONTIAC GTO

Ekipa zna kako bi GTO bez hrđe bio savršeni  prvi automobil u američkoj radioni­ci, ali ti su automobili rijetki i Mike mora putovati do Chicaga - više od 3000 kilo­metara - kako bi ga pronašao. Kada ga konačno nađe shvatit će kako ovaj savr­šeni automobili i nije toliko savršen kako se činio. Edd otkriva kako Pontiac skriva neke tajne zbog kojih će se teže prodati u vrućoj Kaliforniji.

EPIZODA 2 - KAMIONET FORD F1

Kamionet Ford F1 američka je ikona s kojom će Mike pokušati ući u rastuće tržište klasičnih kamioneta. Uspijeva pronaći nezavršeni projekt, kamionet F1 iz 1950. Autolimarski poslovi  već su odrađeni, auto je bez boje, a patina Mikeu daje ideju - želi postići zastarjeli rustikalni izgled. Vođen ovom idejom Edd svoju inspiraciju pronalazi u pustinjskoj oluji,  koristit će rastaljeni čelik i ugraditi V8 motor kako bi ga "napumpao" za cestu. No hoće li ekscentrični kamionet uređen u specifičnom stilu trgovaca automobilima pronaći kupca?

EPIZODA 3 - MG MGA

Svi smo čuli za MGB, automobil koji je poznat po izrazito visokoj prodaji, ali serija prije njega MGA je ona koju Mike zapravo želi pronaći i dovesti u radionicu. Zaš­to? Zato što izgleda odlično, lagano skreće i prodaje se po visokim cijenama.  Ka­da Mike pronađe automobil za restauraciju u Kaliforniji uvjeren je kako će to biti lagan posao za Edda - nekoliko kozmetičkih zahvata. Nažalost Edd tako ne gleda na stvari, a rezultat će iznenaditi neke od najvećih MG obožavatelja. Da stvari bu­du još zanimljivije, Edd ne pristaje na Mikeov nizak budžet.

EPIZODA 4 - BMW 2002TII

BMW 20002tii bio je bolje fokusiran na vozača od svojih suvremenika početkom 1970., te je upravo iz tog razloga jedan od najpoželjnijih klasičnih automobila da­našnjice. Problem je u tome što dobri modeli danas vrijede jako puno. Kako bi ostao unutar budžeta Mike mora pristati na kupnju automobila čiji motor nije ra­dio više od 17 godina. Hoće li Edd uspjeti probuditi ovu bebu koja je spavala go­tovo 2 desetljeća i ponovno je oživjeti?

EPIZODA 5 - AMC PACER

Najvjerojatnije najveća američka automobilska šala, AMC Pacer, odavno je na vr­hu ljestvice svjetskih najgorih automobila. No Mike smatra kako je ovaj zapostav­ljeni automobil iz 1970-ih spreman za novi klasični status te dodjeljuje Eddu novi zadatak - učiniti ga zanimljivim. Edd smišlja vizualnu transformaciju koja će pri­kriti nedostatke originalnog dizajna i privući kupce 21. stoljeća. S ograničenim budžetom i nekonvencionalnim idejama hoće li im ovaj ulog u konačnici donijeti profit ili značajan

EPIZODA 6 - DATSUN 240Z

Datsun 240Z bio je japanski odgovor na britanski MGB GT, samo još bolji. Prob­lem je što je velika većina zahrđala i današnji modeli u dobrom stanju s ručnim mjenjačem vrijede pravo bogatstvo. Jedini automobil koji Mike nalazi unutar bu­džeta, a da nije zahrđao, je automatik s motorom koji "teško diše". Optimističan, Mike ga svejedno kupuje, nadajući se kako će ipak na njemu zaraditi ako Edd us­pije probuditi motor i zamijeniti automatik za ručnim mjenjačem. No može li Edd ispuniti sve što se od njega očekuje i još ostvariti profit?

EPIZODA 7 - VOLKSWAGEN 181 THING

Volkswagen Thing rezultat je potrebe njemačke vojske za laganim vojnim vozilom kasnih 60.ih godina. VW je osmislio utilitaristički kabriolet koji izgleda poput preo­krenute kade na kotačima, a optimistični marketingaši shvatili su kako ga mogu prodavati široj javnosti kao zabavno prijevozno sredstvo za plažu s četiri stolice. Nažalost, većina njih je zahrđala, te ih je stoga danas jako teško pronaći u dob­rom i originalnom izdanju. Mike uspijeva odvojiti jednog iz ruku kolekcionara - no s obzirom na cijenu koju je za njega platio nije ostalo mnogo za Edda kojeg oče­kuje posao na motoru, kočnicama i unutrašnjosti. Mogu li ga uspješno preprodati?

EPIZODA 8 - DESOTO FIREDOME

Nevjerojatan coupe ne posjeduje samo odličan dizajn, već se ispod poklopca za motor nalazi jedan od prvih Hemija ikada, legendarni V8 motor. Vlasnik automo­bila od kojeg  Mike i Edd otkupljuju auto jako ga je loše restaurirao, te će dečki imati jako puno posla oko popravaka štete koja je nanesena. Motor je u potpuno­sti obnovljen, eksterijer je transformiran uz pomoć nekoliko mudrih dodataka, a automobil je konačno spreman na ponosnu vožnju.

EPIZODA 9 - NAJBOLJE OD U.S.A.

Mike i Edd završavaju svoje američko  putovanje s epizodom koja prikazuje naj­bolje od U.S.A., naglašavajući njihove omiljene trenutke u radionici i van nje.

02.04.2015. 10:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh