« Zagreb
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
DOĐITE

Treći tjedan Adventa na Europskom trgu

Tjedni program Adventa na Europskom trgu - najbogatiji do sada, svratite od 12. - 18. prosinca 2015

Odličan treći tjedan Adventa na Europskom trgu
Odličan treći tjedan Adventa na Europskom trgu (Arhiva)
Više o

Advent u Zagrebu

,

Advent na Europskom trgu

Advent na Europskom trgu nastavlja donositi raznoliki sadržaj, a posjetitelje sljedeći tjedan očekuje najbogatiji program do sada - niz koncerata popularnih mladih hrvatskih izvođača, nastup Shuye Okina, izložba Melinde Šeftić, Maraton kratkometražnog filma, tržnica lokalne organske hrane Mali plac na Tavanu i dječji program posvećen Švedskoj.

Ovaj vikend obilježit će čak tri koncerta prema izboru Balcony TV ekipe. U subotu, 12. prosinca, nastupa Ivana Picek, poznata po pjesmama slatkog psihodeličnog zvuka i snažnih poruka, kao i po zanimljivim koncertima. Nedjelja donosi dvostruku zabavu, a za nju su zaduženi Queen of Sabe (Sabina Herman), jedna od predvodnica novog vala hrvatskih kantautorica, te Rolin Humes, pop/rock/blues kvartet poznat po energičnim i temperamentnim nastupima.

U ponedjeljak, 14. prosinca, čeka nas koncert četveročlanog audio-vizualnog sastava Žen čija glazba ima elemente šarolikog spektra glazbenih pravaca te varira od post-rocka i noisea do synth-electra i dream-popa.

Slijede popularni Porto Morto (UTO 15/12)  koji već slove za neponovljivu glazbenu senzaciju zahvaljujući specifičnom zvuku i flertanju s različitim žanrovima te NLV (Nikol, Luka i Vedran) (SRI 16/12) koji iza sebe imaju jedno od najboljih izdanja godine. Svi koncerti počinju u 20 i 30 sati.

Četvrtak, 17. prosinca od 17 do 22 sata, rezerviran je za sve ljubitelje elektronske glazbe - nastupa Shuya Okino, jedan od najznačajnijih predstavnika japanske elektronske scene i član Kyoto Jazz Massivea. Tjedan će završiti filmski - u petak, 18. prosinca od 17 sati, na Europskom trgu gledat će filmovi iz programa Maraton kratkometražnog filma, kojeg donosi Hrvatski audiovizualni centar. Nakon Maratona nastupaju Tihana i tatini sinovi (TITS) koje predvodi nagrađivana glumica Tihana Lazović.

U subotu i nedjelju od 11 do 16 sati Advent na Europskom trgu ugostit će tržnicu lokalne organske hrane Mali plac na Tavanu koja okuplja male proizvođače. Ovom prilikom moći će se kušati i kupiti agrumi iz Dalmacije, sezonsko voće i povrće iz Slavonije, med i prirodni sokovi, domaći ghee maslac, čajevi, namazi, umaci, zimnica i ostale delicije te prirodna kozmetika.

Treća izložba u nizu iz serije 10 štafelaja nedjeljom organizira se, u suradnji s Boonikom, i ove nedjelje, 13. prosinca od 13 do 14 sati, a njome se predstavlja jedno od najzanimljivijih imena nove hrvatske umjetničke scene - Melinda Šeftić. Poznata je po svojim kolorističkim i psihodeličnim crtežima i maskama, a iznimno je aktivna i na street art sceni. Iza nje je veliki broj izložaba, samostalnih i grupnih, te gostovanja na umjetničkim rezidencijama i intervencijama u inozemstvu. Melinda je i autorica, organizatorica i pokretač velikog umjetničkog inkluzivnog projekta C.R.T.A. Trenutno je na doktorskom studiju slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Najmlađi na Europskom trgu ovoga vikenda imat će jedinstvenu priliku doživjeti Advent na švedski način, uz Svetu Luciju, Paju Patka i božićnu kozu od slame. Ove subote od 10 do 13 sati očekuje ih zanimljiv program, od igre s balonima od sapunice do kreativnih radionica. Također, moći će svoje najslađe adventske trenutke ovjekovječiti na fotografijama uz maskotu Elf-a, uz pomoć Božićne frizerke izraditi Naj božićne frizure i na kraju, u društvu Vesele Božićne Družine, zaplesati uz božićni mini disco. U nedjelju, nakon Čarobnih balona, za klince je organiziran Dječji mali plac u sklopu kojeg će moći naučiti ponešto o zdravoj hrani. Dječji program poklanja Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

Dodatno, u subotu od 11 do 14 sati na Adventu na Europskom trgu možete sresti i UNICEF-ove predstavnike Čuvara djetinjstva. Reći će vam sve o UNICEF-ovim programima i kako možete postati čuvari djetinjstva: http://cuvari.unicef.hr/index.php . 

Advent na Europskom trgu traje do 6. siječnja 2016. godine te objedinjuje preko 30 izlagača s modernom ugostiteljskom i kulturnom ponudom. Ispod tisuću srca koja krase Europski trg, s nogu se svaki dan može nešto fino prigristi uz kuhano vino, kupiti poseban suvenir, božićni ukras ili poklon i poslušati koncert mladih bendova, a tu su i izložbe nedjeljom prijepodne i dječji program vikendom ujutro. Na Europskom trgu doručkovat će se uz glazbu u sklopu Frühstücka (26.12.), upoznavati s danskom kulturom, gastronomijom i običajima, a slijede i posebni programi za Badnjak i doček Nove godine...

Najtopliji blagdanski ugođaj u srcu Zagreba čeka vas na Europskom trgu. Vidimo se!

11.12.2015. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh