« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Nema kraja

Treća zona parkinga širi se na Vrbik i Cvjetno naselje

Usprkos otporu stanara, uvodi se naplata parkinga

(Bruno Konjević/ CROPIX)
Više o

Zagrebparking

,

naplata parkinga

,

Vrbik

,

Narodna Republika Kina

,

Cvjetno naselje

U Vrbiku i Cvjetnom naselju već su postavljeni automati za naplatu parkiranja i sva mjesta su iscrtana, rekao je jučer Mate Kraljević, direktor Zagrebparkinga.

Stanari su se žestoko pobunili, ali ni ovaj put, čini se, građani ili nemaju pravo glasa ili su bili pretihi. Peticiju protiv naplate parkinga potpisalo je 1500 stanara. Jedna od organizatora prosvjeda i peticije Aleksandra Gavrilović, rekla je da stanari neće odustati dok gradonačelnik ne promijeni odluku.

Međutim, stanari polako već odustaju od pobune. Kupuju povlaštene godišnje parkirališne karte što je samo po sebi znak da se neće boriti za promjene. Gavrilović je upozorila da kupuju mjesečne karte, ali stanari igraju na sigurno - kupuju jeftinije karte jer u promjene očito ne vjeruju.

U srpnju ove godine uvedeno je 5000 novih parkirnih mjesta, što je bio šok za 600.000 Zagrepčana koji posjeduju automobil. U Zagrebparkingu tvrde da samo žele uvesti red na ulice.

Vijeće gradske četvrti Trnje podržava stanare, a istovremeno Zagrebparking zbog širenja zona zapošljava 12 novih kontrolora. Zajedno s proširenom trećom zonom parkinga, u Zagrebu se sada naplaćuju čak 24.174 parkirališna mjesta, a Zagrebparking je uložio 4.16 milijuna kuna. Novi automati s ugradnjom Zagrepčane stoje 40.000 kuna po komadu.


01.10.2009. 12:38:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh