« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Tramvaj umotan u crno platno

Nemojte se začuditi, to je samo 'Max Art Fest'

Fotografija vijesti
Više o

Zagrebački tramvaj

,

Max Art Fest

,

tramvaj zamotan u crno

,

umjetnički performance

,

Leo Katunarić

,

mladi umjetnici

,

Zagreb kultura

Vožnjom "art tramvaja" omotanog u crno platno s natpisom "Umjetnik, a ne tramvaj!" u kojem je na tramvajskim "štangama" i sjedalima izvedena manja cirkuska točka, danas je počeo trodnevni festival suvremene umjetnosti "Max Art Fest", koji će se najvećim dijelom održavati na zagrebačkom Kvaternikovom trgu.

Od 3. do 5. listopada hrvatski umjetnici svih generacija, po izboru umjetničkog direktora Lea Katunarića, suvremenu će umjetnost približiti građanima i "ubaciti" je usred gradske buke i žurbe.

Na "druženju umjetnika i građana" sudjeluju Ivan Kožarić, s projektom koji će se održati u njegovu atelieru, Sanja Iveković koja organizira projekt Privremene ženske mjesne zajednice, izložit će se Ratni ciklus Ede Murtića, fotografije Ivana Posavca i "živa instalacija" Božene Končić Badurine.

Po riječima Lea Katunarića, umjetnički tramvaj koji će tijekom vikenda kružiti gradom pokušat će građane na trenutak podsjetiti da postoje i "drugačija pitanja, drugačije energije i drugačiji ljudi od svega onoga što im zadaje brige".

Kao kulminaciju festivala Katunarić je za 4. listopada najavio rock koncert na Kvaternikovom trgu, na kojem će nastupiti grupe "Vatra", "Ramirez", "Gatuzo", "Rockheads", "Izolier Band" i "Studeni novembar".

U sklopu festivala, održat će se, među ostalim, filmske projekcije u pothodniku, skupna izložba "Revolucija na čekanju" u javnoj garaži, performansi u garaži i pothodniku ispod Kvatrića, akcije na maksimirskom nogometnom stadionu. (hina/metro-portal)

03.10.2008. 14:53:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh