« Auto-moto
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
RASPAD SISTEMA

Toyota prisiljena povući i 270 tisuća Priusa zbog kočnica

U Japanu će se s tržišta maknuti 170,000 vozila, a ostalih sto u SAD-u

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Toyota

,

Toyota Prius

,

kočnice

,

ABS

Japanski automobilski div Toyota Motor povući će više od 270 tisuća hibridnih modela Prius 2010. nakon učestalih prigovora na probleme u sustavu kočenja, prenijela je japanska novinska agencija Kyodo News u ponedjeljak riječi izvora bliskog kompaniji.

Time su u Toyoti odlučili brzo reagirati na prigovore na najbolje prodavan hibridni model, nakon što su se našli na udaru kritike zbog sporog odgovora na pritužbe na niz problema u kvaliteti, uključujući i povlačenje osam milijuna vozila zbog pogreške na papučici gasa na osam modela, objavljuje dalje Kyodo.

Kyoto News tako izvješćuje da će Toyota početkom ovog tjedna potvrditi da povlači modele Priusa, a ta bi mjera trebala obuhvatiti 170 tisuća vozila u Japanu i daljnjih 100 tisuća u Sjedinjenim Državama.

Toyota je prošloga tjedna objavila probleme u dizajnu Priusova sustava za sprečavanje blokiranja kočnica (ABS), koji navodno može nakratko otkazati pri vožnji po neravnim površinama. Najveći svjetski proizvođač vozila nije zanijekao mogućnost povlačenja automobila.(hina/metro-portal)

08.02.2010. 11:51:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh