« Televizija
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
DISCOVERY

Tjedan morskih pasa (Shark Week) je u tijeku - finale za vikend

Tjedan morskih pasa svakog dana donosi nove zanimljive priče o morskim psima snimljene pomoću inovativne tehnologije koja nam omogućava uvid u jedinstvene vrste morskih pasa

I Seal je u Shark Weeku
I Seal je u Shark Weeku (Discovery Channel)
Više o

Discovery Channel

,

Shark Week

Morski psi su na Discovery Channelu glavne zvijezde ljetnog programa već 29. godinu za redom. Shark Week je u punom zamahu, a veliko finale s Michaelom Phelpsom pogledajte u nedjelju.

Tjedan morskih pasa svakog dana donosi nove zanimljive priče o morskim psima snimljene pomoću inovativne tehnologije koja nam omogućava uvid u jedinstvene vrste morskih pasa.

Na rasporedu vas još očekuje:

VELIKI BIJELI SERIJSKI UBOJICA - četvrtak, 27. srpnja u 23:00
Svake druge godine u listopadu - 2008., 2010., 2012. i 2014. godine - osamljena plaža na kalifornijskoj obali bila je mjesto užasnih napada velike bijele psine. Je li u pitanju isti morski pas koji se stalno vraća i je li bilo napada i u listopadu 2016.?
Doktor Michael Domeier vjeruje kako napadi na surferskoj plaži nisu slučajnost. Uz pomoć stručnjaka za morske pse, Ralpha Colliera i Cala Lutherana, te uz pomoć satelitskih oznaka i tehnologije DNK, Michael konačno želi otkriti o kojoj psini se točno radi. Produkcija Shark Entertainment.

MORSKI PAS ČEKIĆAR: UBOJITI APETIT - petak, 28. srpnja u 23:00
Početkom studenog golemi morski psi čekićari dolaze do Biminija (Bahami). Da bi otkrio zašto, vodeći stručnjak za morske pse Tristan Guttridge prati ove inače usamljene grabežljivce. Ultrazvuk proveden na ženkama čekićara pokazuje da većina očekuje mlade. Guttridge vjeruje kako provode zimu u Biminiju kako bi osigurale dovoljno hrane za mladunce koji se u njima razvijaju - a zatim se sele na obalu Floride kako bi vrebale novi plijen - dokazi su nepogrešivi. Produkcija Icon Films.

AFRIČKI SAFARI S MORSKIM PSIMA - subota, 29. srpnja u 23:00
Madagaskar nije poznat kao lokacija velike bijele psine, dapače prema podacima s kojima stručnjaci za morske pse raspolažu i velika bijela psina i tigrasti morski pas su  "izumrli" u vodama Madagaskara.
Zašto je onda velika bijela psina, označena u Južnoj Africi, putovala 2400 kilometara uz afričku obalu do Madagaskara? Da bi to istražio, Craig O'Connoll zajedno sa svojim timom putuje na taj daleki otok kako bi istražio da li je Madagaskar nova lokacija na kojoj se okupljaju velike bijele psine. Produkcija Arrow Media.

PHELPS PROTIV MORSKOG PSA - nedjelja, 30. srpnja u 23:00
Morski psi su jedni od najbržih i najučinkovitijih grabežljivaca na planetu. Pogledajte što će se dogoditi kad Michael Phelps, najuspješniji svjetski plivač s čak 39 svjetskih rekorda i 23 olimpijske medalje, odluči otkriti može li plivati brže od svog najvećeg suparnika do sada? Cijenjeni svjetski plivač uspoređuje se s najučinkovitijim predatorom u oceanu: Phelps protiv morskog psa. Utrka počinje! Produkcija Peacock Productions.

Sharkopedia.com je i dalje najbolja online destinacija za sve informacije o morskim psima. Uz brojne činjenice o morskim psima, Sharkopedia je i ove godine proširena s materijala koji uključuju  zapanjujuće fotografije, video sadržaj, intervjue sa stručnjacima i interaktivna iskustava.

Oceana i Discovery ponovno se udružuju kako bi spasili morske pse. Uz suradnju s drugim velikim brandovima, cilj je prikupiti novac za projekt Oceane o očuvanju morskih pasa, aktivaciju sustava obilježavanja morskih pasa i razvoj sadržaja za obrazovanje ljudi o važnosti morskih pasa u našem ekosustavu.

27.07.2017. 17:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh