« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
radovi u zagrebu

Tjedan dana bez tople vode u Novom Zagrebu

U razdoblju od 27. kolovoza ujutro do 4. rujna Novi Zagreb će biti bez tople vode, HEP moli građane za strpljenje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Robert Belošević/CROPIX)
Više o

HEP

,

Novi Zagreb

,

HEP-Toplinarstvo

,

zagreb-info

,

radovi u Zagrebu

U Zagrebu će u naselju Zapruđe zbog rekonstrukcije glavnog razvodnog šahta koji svojom toplinskom energijom opskrbljuje čitavi Novi Zagreb, svi potrošači HEP-Toplinarstva u zagrebačkim naseljima: Središće, Zapruđe, Sopot, Utrine, Sloboština, Travno, Dugave, Jakuševec, Siget i Trnsko neće imati tople vode u razdoblju od 27. kolovoza ujutro do 4. rujna tijekom dana, izjavio je jutros HEP.

U vrijeme kada će se provoditi i redovni godišnji remont TE-TO Zagreb na Savici na samom završetku treće faze zamjene magistralnih vrelovoda u Zagrebu, HEP-Toplinarstvo će obaviti rekonstrukciju glavnog razvodnog šahta u Zapruđu. Taj glavni razvodni šaht izgrađen je i kada je izgrađeno naselje Zapruđe, znači prije više od 40 godina, stoga je radi sigurnosti opskrbe potrošača toplinskom energijom nužna rekonstrukcija i zamjena svih armatura i slavina unutar šahta. Obnova će se provoditi u sklopu projekta zamjene i rekonstrukcije magistralnih vrelovoda financiranog iz kredita Svjetske banke.

1. lipnja ove godine je započela treća faza radova HEP-Toplinarstva na revitalizaciji magistralnih vrelovoda u Zagrebu. Sama revitalizacija vrelovoda će obuhvaćati rekonstrukciju oko osam kilometara vrelovodne mređe u gradskim četvrtima Novi Zagreb - istok, Trnje i Trešnjevka - jug. Trenutačno je gotovo više od 70 posto planiranih ovogodišnjih radova.

Za sada je zamjena magistralnih vrelovoda u potpunosti dovršena u naseljima Knežija, Srednjaci, Sigečica, Siget, Cvjetno naselje, kao i ispred Zagrebačkog Velesajma, dok su za sada u ostalim naseljima radovi u završnim fazama.

Do 15. rujna ove godine namjerava se završiti većina radova, odnosno do početka razdoblja spremnosti na novu ogrjevnu sezonu. Isto tako počinju i radovi sanacije zelenih površina i obnavljanja prometnica koje u Zagrebu izvode tvrtke podružnice Zagrebačkog holdinga - Zrinjevac d.o.o. i Zagrebačke ceste d.o.o.

Iz HEP-a se napominje da je većina postojećih vrelovodnih mreža u Zagrebu stara i do 45 godina te je radi sigurnosti opskrbe potrošača potrebno glavne opskrbne vrelovode zamijeniti novima, revitalizacija magistralnih vrelovoda će osigurati kvalitetniju i sigurniju isporuku toplinske energije.

Isto tako ovim putem zahvaljuju potrošačima na razumijevanju tijekom trajanja dosadašnjih radova, te ih mole za još malo strpljenja zbog razloga što su ovogodišnji radovi na rekonstrukciji vrelovodne mreže pri kraju.


25.08.2009. 12:03:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh