« Najave & Događanja
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Kino Europa

Tjedan češkoga filma od 3. do 8. studenog

U okviru 16. Tjedna češkog filma, prikazat će se šest novijih i nagrađivanih filmova češke kinematografije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

kino Europa

,

zagreb-info

,

tjedan češkog filma

Tjedan otvara film "Seoski učitelj" Bohdana Slame, priča o gimnazijskom profesoru koji ostavlja posao u Pragu i odlazi na selo kako bi se riješio tereta svog zbunjujućeg ljubavnog života.

Film "Čuvar br. 47" Filipa Renča, snimljen je prema romanu Josefa Kopte koji govori o "željezničarskoj nezgodi i lavini strasti, ljubomore i zle krvi koju ista pokreće".

Od redatelja legendarnog filma "Dugmetari" Petra Zelenke u ciklusu je film "Karamazovi", složena filmska obrada romana F. M. Dostojevskog. U središtu je izvedba "Braće Karamazovih" u krakowskom kazalištu, u pozadini koje se prati sudbina ansambla.

Zaljubljivanje u poznoj životnoj dobi i ljubavni trokuti tema su komedije "Ljubiš se kao Bog" Marie Polednakove, čija je glavna junakinja simpatična profesorica francuskog jezika.

Prikazat će se još filmovi "Tko se boji vuka još" Marie Prochazkova, ljubavna priča za odrasle i obrada bajke o Crvenkapici te "Tobruk" Vaclava Marhoula, koji se bavi sudbinom čehoslovačkih vojnika u Drugom svjetskom ratu u sjevernoj Africi. (Hina/Metro-portal)

30.10.2009. 16:17:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh