« Zagreb
objavljeno prije 13 godina
U RITMU BUBNJEVA...

Tjedan afričke kulture glazbe i plesa u Zagrebu

Kao posebne atrakcije najavljeni su plesač Gerard Diby iz Obale Bjelokosti, koji će držati radionice zapadnoafričkih plesova te perkusionist Sega Sidibe iz Malija

Fotografija vijesti
Više o

zagreb-info

,

tjedan afrike

,

Dyalli

,

Rade Sarađen

,

KenkeDenke

,

Gerard Diby

,

Sega Sidibe

Danas u Zagrebu počinje Tjedan Afrike koji će u formi festivala predstaviti afričku kulturu, glazbu i ples. Festival organizira udruga  "Dyalli" za kulturnu suradnju i promicanje afričke kulture u Hrvatskoj u suradnji s udrugama za promicanje ritma Drumtidam i Djembefora.

Četvrta proslava kojom se u nas obilježava Međunarodni dan Afrike, 25. svibnja, ove će godine ugostiti izvođače iz Hrvatske i inozemstva, a održat će se i okrugli stol "Afrika - 50 godina kasnije" u Etnografskom muzeju posvećen današnjem afričkom kontinentu.

Kao posebne atrakcije najavljeni su plesač Gerard Diby iz Obale Bjelokosti, koji će držati radionice zapadnoafričkih plesova te perkusionist Sega Sidibe iz Malija, koji će uz radionice zapadnoafričkih perkusija nastupiti na završnom koncertu u Teatru &TD.

Sidibe će u Zagrebu nastupiti u sklopu svoje europske turneje, a uz njega će svirati hrvatske grupe "Naš mali afro bend", "Djembe (of) course" i plesna grupu Dyalli.

Na festivalu će se otvoriti i izložba fotografija Rade Sarađena "Dan Afrike 2010.", održati sajam proizvoda, usluga i udruga vezanih za Afriku u kafiću Muzungu, predavanja o neverbalnoj komunikaciji u predkolonijalnoj Africi te o glazbi i ritmovima Jamajke, koncert perkusijske skupine "KenkeDenke". Održat će se i niz glazbenih i plesnih radionica te prirediti degustacija afričke hrane.

23.05.2011. 15:32:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh