« Horoskop
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
SAZNAJTE

Tibetanski horoskop ili što vam poručuje karma

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Ribe

,

Rak

,

Vaga

,

Bik

,

horoskop

,

Blizanci

,

Lav

,

Ovan

,

Djevica

,

Škorpion

,

Strijelac

,

Jarac

,

Vodenjak

,

karmički horoskop

,

tibetanski horoskop

,

horoskop karmički

Ovan u ciklusu života predstavlja upravo prošle živote, biće koje se bori protiv unutarnjih demona snagom i agresivnošću Marsa. Društvena zanimanja pravi su izbor jer će kroz njih transformirati egocentričnost i poboljšati sebe kao osobu.

Karma mu govori da treba pronaći veselje u životu, živjeti u sadašnjosti, zaboraviti sve neuspjehe i gledati u budućnost, gdje leži ključ svemirskog mira za njegov znak

Bik predstavlja razumijevanje mudrosti i rast pod štitom Venere, majke ljepote, umjetnosti i ljubavi. Bik stvara sigurnost jer ima iskustvo prošlih života, no samo kad stupi u kontakt sa svojim unutarnjim životom.

Karma mu govori da svaka akcija zavisi od njegovih misli, jer vatrena priroda je samo fasada za nesigurnost, a glavni je motivator sumnja, a ne sigurnost. Kontrolom energije pobijedit će konzervativan pristup životu i pronaći unutarnju sigurnost.

Blizanci predstavljaju inteligenciju i spoznaju, što potiče dominacija društvenog i ugodnog Merkura koji nosi inteligenciju, ali i laž i nestalnost, unatoč dobrim namjerama. Ne završavaju poslove, pa neće ni pronaći duhovni mir.

Karma govori da su stalne samo oscilacije raspoloženja i nestabilnost, no svoju će kontradiktornost savladati realnošću do koje će doći meditacijom.

Rak simbolizira znanje, inkarnaciju duha u fizički svijet kao simbol tijela i materinstva. Porodica mu daje duhovne vrijednosti nakon što shvati gdje je zapravo izvor života. Želi ostati dijete cijelog života, zato i traži vjernost i stalne dokaze ljubavi.

Karma govori da je previše autoritativan i želi biti u centru pažnje, što će od njega otjerati sve u strahu da ne padnu pod njegov utjecaj.

Lav predstavlja univezalnu svijest, sintezu realnosti i svijesti. Prisutan je u materijalnom svijetu i želi biti vođa koji uspijeva u svojim naumima. No, to će se dogoditi tek kad pobijedi svoje demone - potrebu da mu se dive i zavist.

Karma mu daje osjećaj da je centar svijeta, no razvoj njegovog duha ovisi o upravljanju energijama - i najsigurniji pripadnik ovog znaka izgubit će pamet ako pretjera s egoizmom. Treba učiti slušati od drugih i prihvaćati njihove savjete, služiti im kako bi uspostavio harmoniju realnosti i svijesti.

Djevica predstavlja fizički svijet, a vladar Merkur daje želju za stalnim djetinjstvom, no kroz godine se razvija kritička svijest koja stalno prigovara i nezadovoljna je svijetom oko sebe. Iako realno analizira, ne smije biti zlopamtilo.

Karma poručuje da je jedini put napretka briga o drugima, a ne o samom sebi, pa se treba otvoriti idealima humanizma koji će donijeti napredak i mir.

Vaga predstavlja odnos između duha i materije, a ovaj se znak treba jasno odrediti za kaos ili red. Miran i aktivan znak koji zna napraviti sretnu kombinaciju privatnog i društvenog, no jednako tako i ambiciju u kojoj može izgorjeti. Cilj treba biti univerzalno znanje.

Karma govori da se radi o najnestabilnijem znaku horosokopa, vrlo osjećajnom koji stalno ide gore dole na emocionalnom vlaku smrti. Kad se ipak odluči na rizične poteze, uspostavit će ravnotežu i pronaći mir.

Škorpion je sukob materijalnog i duhovnog koji, privlačan znak koji pokreće kako bi osvajao, velike želje za životom, no pun egoizma i posesivnosti uz senzualnost i ljepotu. Zemaljske ga strasti privlače kao i visine duhovnog, tako da se negativni pripadnici ovog znaka uništavaju sami. 

Karma poručuje da s energijom treba racionalno, bez pretjerivanja, a i strasti je potrebno obuzdati kako bi se kontrolirala unutarnja destruktivna energija.

Strijelac predstavlja pobjedu u borbi materijalnog i duhovnog, zadovoljan znak koji može biti predstavnik božanskog zakona kad prestane dijeliti svoju pravdu, jer je sposoban živjeti društven život i razvijati se. Materijalna dobra i uspjeh mu znače puno, no kako je velikodušan, postoji mogućnost nazadovanja. 

Karma govori da ne treba gubiti energiju na previše stvari, truditi se da sazna sve bez obzira na cijenu. Altruizam i smirenost su put do unutarnjeg mira, stoga, racionalno s energijom.

Jarac predstavlja univezalno znanje, put do uspjeha kroz iskušenja i ključ za dosizanje granica zemaljske duhovnosti - može završiti ciklus reinkarnacije. Cilj puta poznat je samo njemu, no kako voli samoću, mora se otvoriti prema ljudima kako bi se razvio.

Karma govori da energiju treba usmjeravati u spiritualne visine, a ne u zemaljsku megalomaniju.

Vodenjak predstavlja svijest izbora, jer odgovara za svoje postupke, preuzima odgovornost i pokazuje što znači biti odrastao. Ne zatvara oči pred stvarnošću i slobodan je od iluzija, treba se baviti poslovima od javnog interesa. Sve su energije ujedinjene u Vodenjaku, pa je on besmrtni pokretač koji poklanja sebe i time stječe poštovanje okoline.

Karma govori da je pun ljubavi, no istovremeno se panično boji da će ga svi napustiti izdati, no to je tako - previše ljubavi ponekad je stvarno previše, a njegovu veličinu ne mogu svi razumjeti.

Ribe predstavljaju sintezu ponovnog rođenja, samoću koja se rođenjem ujedinjuje sa svemirom i otvara njegova vrata. Riba je simbol smrti jer se osoba rođena u ovom znaku oprašta od materijalnog, tjelesnog života, predstavlja završetak ciklusa zemaljskog.

Karma kaže je put Riba dug i pun problema, pa od svih staza treba odabrati najlakšu kako bi se stiglo do cilja.

07.11.2014. 16:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh