« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
DOKUMENTARAC

The SCAR Project - Potpuno razotkrivanje

TLC obilježava dan borbe protiv raka dojke dokumentarcem The SCAR Projecta: "Potpuno razotkrivanje"

Potpuno razotkrivanje na Međunarodni dan borbe protiv raka dojke
Potpuno razotkrivanje na Međunarodni dan borbe protiv raka dojke (TLC)
Više o

rak dojke

,

The SCAR Project

,

Potpuno razotkrivanje

,

David Jay

Na međunarodni dan borbe protiv raka dojke, 19. listopada, TLC u cijeloj Eu­ropi prikazuje Emmyjem nagrađen dokumentarni film "Potpuno razotkrivanje", temeljenom na projektu The SCAR.

Ovaj emotivan, ali prije svega inspirativan dokumentarni film stavlja ljudsko lice na junaštvo preživjelih od raka dojke u nji­hovim 20-tim i 30-tim godinama. Dokumentarni film prati newyorškog modnog fotografa Davida Jaya i četiri hrabre žene - sve u različitim fazama bore protiv bo­lesti - koje su postale predmet njegove revolucionarne  fotografske serije, The SCAR Project. Fotografirajući  svaku ženu u raznim fazama njihovog liječenja i oporavka, goli portreti - koji izlažu puno više od njihovih ožiljaka i ćelavosti - ot­krivaju ljepotu, izazove i moć.

Uz istraživanje života ovih mladih žena i njihovih novih stvarnosti, "Potpuno razo­tkrivanje" prikazuje na koji je način rak utjecao na njih i njihove najmilije, te daje odgovor na pitanje što ih tjera da se fotografiraju u trenutku kada su najranjivije. Nakon što su već proživjele bol i tjeskobu, zašto se sada otkrivaju svijetu na tako iskren i sirov način? Gledatelji će imati priliku otkriti, kako su odgovori na ta pita­nja jedinstveni i hrabri baš kao i žene na fotografijama.

Glavna svrha projekta je povećanje svijesti kod mladih žena, no dublja poruka The SCAR Projecta je ona o čovječanstvu.

U konačnici, The SCAR Project se ne bavi samo rakom dojke, već i ljudskim sta­njem duha; slike nadilaze bolest, osvjetljavajući ožiljke koji će nas sve ujediniti.

David Jay

David Jay profesionalno fotografira modu i ljepotu više od 15 godina. Njegove su se slike pojavile u mnogim međunarodnim časopisima i reklamnim kampanjama. Kao i mnogi drugi osobno dirnut ovom bolešću, Jay je bio nadahnut te je odlučio djelovati, kada je njegovoj dragoj prijateljici dijagnosticiran rak dojke u dobi od 32 godine. Kao i sami ispitanici, Jayjevi odvažni i hrabri portreti izazivaju tradicio­nalnu percepciju bolesti i snimaju sirovu ljepotu, snagu i karakter izvanrednih mladih žena. Svaki portret predstavlja jedinstvenu,oboljelu viziju putovanja koje mijenja njihove živote iz temelja, ali ih ujedno sve povezuje.

Rad Davida Jaya može se vidjeti na www.davidjayphotography.com

The SCAR Project

15.10.2015. 14:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh