« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
SUPER!

Tete pričalice od sad i u Zagrebu

Ideja ovog projekta temelji se na holističkom pristupu liječenju koji podrazumijeva cjelovitost u korištenju medicinskih i nemedicinskih postupaka

Vrijedne Tete pričalice u akciji
Vrijedne Tete pričalice u akciji (Smiješak za sve)
Više o

SMIJEŠAK za SVE

,

Pripovjedač/ica priča za laku noć

,

Tete pričalice'

S veseljem vas obavještavamo da će se i u Zagrebu, u suradnji sa Strukovnom udrugom za promicanje dobrobiti djece "Portić" iz Rijeke, Udruga za promicanje potreba djece i mladih "SMIJEŠAK za SVE" početi s provedbom projekta 'Pripovjedač/ica priča za laku noć" ili poznatiji kao "Tete pričalice'". Tete i stričeki pričalice počinju s radom u u Dječjoj bolnici Srebrnjak.

Projekt "Pripovjedač/ica priča za laku noć u Dječjoj bolnici Kantrida" provodi se od studenog 2009. godine na Odjelu hematologije i onkologije. Ideja ovog projekta temelji se na holističkom pristupu liječenju koji podrazumijeva cjelovitost u korištenju medicinskih i nemedicinskih postupaka, a oni zajedno doprinose pozitivnom ishodu liječenja. 

Kako je uspostavljen dobar odnos sa Dječjom bolnicom Srebrnjak i kako je ta bolnica prihvatila i poželjela svojoj hospitaliziranoj djeci Tete pričalice nekolicina zainteresiranih volontera osnovala se Udruga "SMIJEŠAK za SVE". Udruga PORTIĆ je vrlo rado prihvatila širenje inicijative te pripomaže u organizaciji te će osigurati cjelokupni seminar za volontere. Udruga SMIJEŠAK za SVE trenutno se financira iz vlastitih članarina a nadaju se i donacijama s kojima će moći platiti troškove edukacije. 

Edukaciju provodi osam stručnjaka (socijalni pedagozi, psiholozi, pedijatri i medicinsko osoblje). Cijena predavanja jednog stručnjaka iznosi 1.400,00 kn. Najvaljujemo i da će se prvi seminar za volontere u Zagrebu održati 10. i 11. 01. u OŠ Ivan Goran Kovačić na Zagrebačkoj Šalati.

Cilj projekta je osnažiti hospitalizirano dijete, pomoći roditeljima ove djece da tih sat vremena se odmore te volonterima pružiti priliku da humanitarnim radom postanu bolje i kompetetnije osobe u privatnom i poslovnom životu. Priče za laku noć čitaju se svake večeri i na taj način doprinose njegovanju rituala. Poznato je koliko su rituali potrebni djeci, oni osiguravaju predvidivost, stalnost i doprinose sigurnosti u dnevnom životu djece.

Za one koji su zainteresirani za volontiranje i za bilo kakvu inicijativu mogu se javiti na: smijesak.za.sve@gmail.com a ako netko želi financijski pomoći može to učiniti na žiro račun udruge: 2340009-1110619089.

06.01.2014. 19:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh