« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
humanitarna utrka

Terry Fox Run na Jarunu

Tradicionalna akcija kojom će se prikupljati sredstva za istraživanje raka u Hrvatskoj te sredstva za pomoć oboljelima održat će se 20. rujna na Jarunu

(Saša Midžor Sučić/ CROPIX)
Više o

Jarun

,

hrvatska liga protiv raka

,

Institut Ruđer Bošković

,

humanitarna akcija

,

Terry Fox Run

,

zagreb-info

Organizatori akcije, koja se u Hrvatskoj održava 10. put, su agencija MPG i Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom i hotelom The Regent Esplanade, priopćeno je iz agencije Mediaval.

Ovogodišnja donacija te akcije pripast će Institutu Ruđer Bošković za potrebe unapređenja liječenja raka dojke i jajnika u žena kod kojih postoji nasljedna sklonost.

Organizatori su najavili i prigodnu prodaju majica s vizualom akcije, koje će se prodavati u subotu, 12. rujna na štandovima u Bogovićevoj ulici, te na Trgu bana Jelačića i na Cvjetnom trgu.

Svi posjetitelji, koji u nedjelju 20. rujna dođu na Jarun, moći će sudjelovati u humanitarnoj akciji, kao i oni koji svoj prilog (3, odnosno 4 kune.) već danas mogu dati pozivom na Metronetov humanitarni broj 060 800 400.

U proteklih devet izdanja humanitarne akcije prikupljeno je više od 3 milijuna kuna, a ukupni iznos prošlogodišnje donacije od 600.000 kuna dodijeljen je bolnici Sestara Milosrdnica u Zagrebu i Mediteranskom institutu za istraživanje života - MedILS u Splitu.

Humanitarna utrka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladića Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka pokušao prikupiti novac za liječenje pa je 1980. godine krenuo u utrku po Kanadi. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no trku, nažalost, nije uspio završit jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini.

U njegovu čast obitelj je odlučila nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju prikupljanja novca za borbu protiv raka, pa se akcija svake godine održava u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Izvor: Hina

 

08.09.2009. 18:17:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh