« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
POTPUNA OBNOVA

Talijani zabrinuti za budućnost reprezentacije

Neslavan završetak pokušaja obrane naslova svjetskog prvaka uvjerio je odgovorne ljude u Talijanskom nogometnom savezu da moraju krenuti u potpunu obnovu momčadi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

nogometna reprezentacija

,

Italija

,

obnova

Na mjestu izbornika Marcella Lippija zamijenit će Cesare Prandelli koji neće računati na nekolicinu veterana koji završavaju svoju reprezentativnu karijeru, a usto će morati pronaći i nove nositelje igre.

"Vrlo je važno da se nova generacija uvede odmah. No, problem je što u novim generacijama nemamo iznimnih talenata kakvih je bilo u mojoj, to je realnost. Sada moramo investirati u mlade, inače ćemo imati velikih problema", rekao je kapetan reprezentacije Fabio Cannavaro koji je prije četiri godine predvodio "azzurre" do naslova svjetskog prvaka, ali je na ovome SP sa 37 godina bio daleko od svojih najboljih igara.

"Moramo početi graditi reprezentaciju ispočetka. Ovoj momčadi nedostajalo je natjecateljskog naboja, a i smjena generacija joj je jako naštetila. Ovo je momčad koja se teško kvalificirala na samo SP, a imala je i problema na prošlom EURU. Svi ti problemi su već dugo na vidiku i svi smo mi odgovorni za njih. Ali, pogledajte našu mladu reprezentaciju, pa ona se muči protiv protivnika poput Walesa, Mađarske i BiH", kazao je predsjednik FIGC-a Giancarlo Abete. (hina/metro-portal)

25.06.2010. 21:35:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh