« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
DOMINACIJA

Obala Bjelokosti svladala Sjevernu Koreju

U susretu trećeg kola G skupine svjetskog nogometnog prvenstva reprezentacija Obale Bjelokosti je u Nelspruitu pobijedila Sjevernu Koreju 3:0

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Sjeverna Koreja

,

Obala Bjelokosti

,

Svjetsko nogometno prvenstvo 2010.

Golove za Obalu Bjelokosti postigli su Yaya Toure (14), Ndri Romaric (20) i Salomon Kalou (82). Kako je drugi susret iz ove skupine između Brazila i Portugala završio bez pogodaka, Obala Bjelokosti je ostala bez drugog kruga. Na koncu je Brazil osvojio prvo mjesto sa sedam bodova, drugi je Portugal sa pet bodova, Obala Bjelokosti četiri, a Sjeverna Koreja je na začelju bez bodova.

Bila je to utakmica u kojoj je Obala Bjelokosti dominirala od prve minute i bilo je samo pitanje s koliko će razlike pobijediti. Na koncu su Drogba i društvo zabili tri gola, no njihova pobjeda je mogla biti daleko uvjerljivija. No, i da su pobijedili uvjerljivije ostali bi bez plasmana u osminu finala jer Portugal nije izgubio od Brazila i na koncu je imao bod više odabranika izbornika Svena Gorana Erikssona.

Igrači obale Bjelokosti još su dva puta uzdrmali vratnicu, dva gola su ima poništena zbog zaleđa, a imali su ukupno sedam-osam sjajnih prilika. Koliko je Obala Bjelokosti bila dominantna potvrđuje i podatak od 28 udaraca upućenih prema suparničkom golu. U nastavku utakmice i Sjeverna Koreja je bila nešto hrabrija, no nije iskoristila dvije izgledne prilike. Ova azijska momčad od koje su svi strahovali, jer je nisu dobro poznavali, završila je natjecanje u skupini s tri poraza i razlikom pogodaka 1:12.

OBALA BJELOKOSTI - SJEVERNA KOREJA 3:0

NELSPRUIT. Stadion Mbombela - 40.000 gledatelja, Sudac: Alberto Undiano (Španjolska)

Strijelci: 1:0 Yaya Toure (14), 2:0 Romaric (20), 3:0 Kalou (82)

Žuti kartoni: -

Crveni kartoni: -

OBALA BJELOKOSTI: Boubacar Barry - Boka, Kolo Toure, Zokora, Eboue - Romaric (od 79. Doumbia), Yaya Toure, Tiote - Gervais (od 64. Dindane), Drogba, Keita (od 64. Kalou)

SJEVERNA KOREJA: Ri Myong-guk - Ri Kwang-chon, Cha Jong-hyok, Pak Chol-jin, Ri Jun-il, Ji Yun-nam, Mun In-guk (od 67. Choe Kum-chol) - An Yong-hak, Pak Nam-chol, Hong Yong-jo, Jong Tae-se.

25.06.2010. 20:15:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh