« Rukomet
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
NESLUŽBENI PODACI

Svjetsko rukometno prvenstvo donijelo 80 milijuna kuna

Najviše potrošeno na smještaj sudionika

Predsjednik i dopredsjednik HRS-a, Sandi Šola i Zoran Gobac.
Predsjednik i dopredsjednik HRS-a, Sandi Šola i Zoran Gobac. (Ronald Goršić, CROPIX)
Više o

svjetsko prvenstvo u rukometu

,

Hrvatski rukometni savez

,

Sandi Šola

,

Zoran Gobac

Prihodi sa Svjetskog rukometnog prvenstva su oko 80 milijuna kuna, a prodano je više od 143.000 ulaznica," istaknuo je Sandi Šola, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) na novinarskoj konferenciji HRS-a u hotelu Panorama.

Prvi čovjek hrvatskog rukometa je naglasio kako su ovo neslužbeni podaci jer još uvijek nije poznata konačna bilanca prvenstva. Završni račun biti će poznat za nekoliko tjedana kada stignu svi prihodi, ali i svi računi na naplatu.

"Imamo velikih problema s gradovima. Od 19.5 milijuna kuna koliko ukupno moraju platiti do sada smo dobili oko osam milijuna kuna" Zoran Gobac, dopredsjednik HRS-a

Šola je otkrio kako je najviše novca potrošeno na smještaj igrača, sudaca, čelnika Svjetske rukometne federacije (IHF) i VIP gostiju, dok bi najviše novca trebali donijeti ugovori s gradovima domaćinima. Međutim, do sada je jedino Osijek podmirio sve svoje obveze, dok primjerice Split i Varaždin nisu platili niti lipe. Ostali gradovi su podmirili dio iznosa na koji su se obvezali ugovorima.

Dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac je naglasio kako će SP biti jedino natjecanje u Hrvatskoj koje će završiti u financijskom plusu.

"Mi ćemo vam predočiti sve podatke vezane za financije prvenstva, no nisam prijetio da je bio toliki interes za financiranje drugih natjecanja koja su organizirana u Hrvatskoj. Kod drugih nećete dobiti te podatke," dodao je Gobac otkrivši kako je HRS zatražio četiri stručne ekspertize suđenja u finalu SP-a.

"Prva je pokazala katastrofalne podatke - omjer pogrešaka danskih sudaca je bio 23-3 na našu štetu. Mi se ne možemo boriti protiv toga jer smo mali. Bilo je jasno kako se Francuzima vraća za krađu na posljednjem SP-u u Njemačkoj," zaključio je Gobac. (hina/metro-portal)

09.02.2009. 21:33:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh