« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
čaša zdravlja

Svjetski je dan školskog mlijeka

U Zagrebu je pokrenut program koji učenicima osnovnih škola svakodnevno osigurava čašu mlijeka

(Wikipedia)
Više o

Svjetski dan školskog mlijeka

,

zagreb-info

Svjetski dan školskog mlijeka obilježit će se danas na Trgu bana Jelačića, priopćio je zagrebački Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, istaknuvši da je potrošnja mliječnih proizvoda u Hrvatskoj manja nego u zemljama EU, te je potreban dodatni angažman kako bi djeca od najranije dobi stekla zdrave navike.

Obilježavanje u Hrvatskoj organizira Hrvatska mljekarska udruga, u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport, te s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo.

Cilj Svjetskog dana školskog mlijeka je upoznati djecu s vrijednostima mlijeka i mliječnih proizvoda te istaknuti potrebu uvođenja obveznih mliječnih obroka u školama.

U skladu s time u Zagrebu je pokrenut program koji učenicima zagrebačkih osnovnih škola svakodnevno osigurava čašu mlijeka, dok su u škole i vrtiće uvedeni jelovnici pravilne prehrane, stoji u priopćenju.

Na proslavi na Trgu sudjelovat će vodeće mljekare u Hrvatskoj i djeca zagrebačkih vrtića i osnovnih škola koja će predstaviti svoje scenske, literarne i slikarske radove na temu mlijeka.

Svjetski dan školskog mlijeka uveden je prije deset godina, na inicijativu FAO-a, Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda, a danas se obilježava u više od 80 zemalja. (hina/metro-portal)

28.09.2009. 11:52:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh