« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Sutra Međunarodna utrka Matija Ljubek

Start je u 10 sati na Jarunu, uz sudjelovanje najboljih svjetskih kajakaša

Fotografija vijesti
Više o

zagreb-info

,

Međunarodna utrka Matija Ljubek

,

kajak kanu

,

veslačko natjecanje

Ovogodišnja Međunarodna utrka Matija Ljubek je najveća i najatraktivnija utrka izvrsnih kajakaša i kanuista iz Hrvatske i desetak drugih europskih država koja će se u suorganizaciji Kajak kanu kluba Matija Ljubek i Hrvatskog kajakaškog saveza na zagrebačkom jezeru Jarun održati osmu godinu zaredom.

Ovaj cjelodnevni sportski događaj održat će se u subotu, 30. svibnja s početkom u 10.00 sati, a posebnost ovogodišnje utrke je da se održava u sklopu obilježavanja Dana grada Zagreba. Sudjelovanje preko 200 natjecatelja, među njima i aktualnog Olimpijskog pobjednika, Svjetskog i Europskog prvaka Atile Vajde iz Mađarske svakako je odličan razlog za posjetiti Jarun i biti dijelom ovog sportskog spektakla na vodi.

Cijeli događaj dobio je potporu nekoliko institucija i tvrtki, a najveći pokrovitelj je Ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba ispred kojeg je zamjenik pročelnice Ureda, Boško Lozica izrazio zadovoljstvo što je Kajak kanu klub Matija Ljubek uspio u dosadašnjih osam godina Međunarodnu utrku Matija Ljubek svrstati na sam vrh tradicionalnih veslačkih natjecanja u Zagrebu, ali i Hrvatskoj. Stoga je potpora Ureda više nego potrebna jer dosadašnji rezultati i aktualni planovi vodstva kluba za budućnost opravdavaju svaku kunu uloženu u organizaciju ovog velikog sportskog događaja. Osobito ga raduje činjenica da će ovogodišnja utrka biti održana u sklopu obilježavanja Dana grada Zagreba i što će naš grad tim povodom posjetiti velika skupina sudionika iz nekoliko stranih država.

U ime Kajak kanu kluba Matija Ljubek obratili su se predsjednik i dopredsjednica kluba, Ivan Lončarević i Štefica Mihalic koji su ukratko predstavili najmlađi, ali i najuspješniji kajak kanu klub u Hrvatskoj te naglasili važnost pokretanja i razvoja ovako velike utrke koja ima za cilj podsjetiti javnost na sve što je za života u sportu napravio jedan od najvećih hrvatskih sportaša Matija Ljubek. Održavanjem ove utrke i provedbom niza drugih aktivnosti Kajak kanu klub Matija Ljubek kontinuirano i planski djeluje s ciljem da u Hrvatskoj popularizira ovaj plemenit sport i potakne što više mladih na bavljenje ovim sportom jer samoodricanjem i stalnim ulaganjem kroz sport čovjek razvija i druge kvalitete potrebne za kvalitetniji život.

Poziv na utrku građanima Zagreba uputio je tajnik kluba i ponajbolji hrvatski reprezentativac Nikica Ljubek koji će također nastupiti na natjecanju u subotu. „U Zagreb dolaze najveći suvremeni kanuisti i kajakaši, a uz bok njima i osobno ću imati zadovoljstvo nastupiti na utrci koju nosi ime moga oca, ali i čovjeka koji je u srcima mnogih ostavio neizbrisiv trag. Raduje me činjenica da je odaziv mojih kolega sportaša iznad očekivanja čime je ovo dosad najveća Međunarodna utrka Matija Ljubek. Vjerujem da će se u subotu na Jarun odazvati brojni građani Zagreba, bodriti sportaše te obilježiti zajedno s nama i Dan grada Zagreba.

29.05.2009. 11:51:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh