« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
Cvitan i Benko

Optuženi za napad na Rađenovića

Sugerirali mu da optuži Bandića za premlaćivanje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marko Miščević, CROPIX)
Više o

Marijan Benko

,

Dinko Cvitan

,

slučaj Rađenović

,

Miodrag Šimunac

,

napad na Rađenovića

,

naručitelj

Miodrag Šimunac, prvooptuženi za napad na bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića optužio je danas ravnatelja USKOK-a Dinka Cvitana i bivšeg ravnatelja policije Marijana Benka da su tražili da zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i trojicu njegovih suradnika optuži kao naručitelje napada.

"Otvoreno su mi rekli da za napad teretim Bandića, Ljubičića, Čorića i Gracina, no ja sam rekao da ja to ne mogu potpisati", izjavio je Šimunac u svojoj obrani na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu u nastavku suđenja njemu i Nikoli Presečkom.

Prvooptuženi Šimunac kazao je da su Cvitan i Benko navečer došli u policiju, gdje je bio na kriminalističkoj obradi, i tražili ga da lažno svjedoči protiv Bandića i njegovih suradnika iz Zagrebačkog holdinga, rekavši mu da je riječ o kriminalcima te da je vrijeme da ih se riješe.

Cvitan mu je, tvrdi, nudio azil u inozemstvo za njega, ženu i djecu, a Benko navodno donio šteku cigareta i ponudio novac.

Iz USKOK-a su poručili da na "takve notorne gluposti uopće ne žele reagirati", a Benko je rekao da su te optužbe smiješne te da ne može komentirati slučajeve koji su na sudu.

Šimunac se do danas na sudu branio šutnjom, a na policiji je priznao napad na Rađenovića, no njegov branitelj tvrdi da je to priznanje pribavljeno nezakonito. (hina/metro-portal)

16.10.2008. 15:05:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh