« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
GRAD NEMA NOVCA

Sudbina sira i vrhnja na tržnicama i dalje neizvjesna

Ukoliko inspekcija ne produži rok za nabavu hladnjaka, sira i vrhnja na zagrebačkim tržnicama neće biti

Ivo Čović
Ivo Čović (Dragan Matic / Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Dolac

,

Ivo Čović

,

17. listopada

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović rekao je danas kako se nada da će se produžiti rok o uvjetima prodaje sira i vrhnja na zagrebačkim tržnicama jer će u protivnom morati zabraniti njihova prodaja dok se ne ispune svi uvjeti.

"Nadam se da će inspekcija dopustiti produženje roka dok završimo natječaj za nabavu rashladnih vitrina. Ako ne, morat ćemo, u skladu sa zakonom, zabraniti prodaju sira i vrhnja na našim tržnicama jer nam je poštovanje zakona na prvome mjestu", rekao je Čović nakon sastanka s voditeljima podružnica Zagrebačkog holdinga odgovarajući na pitanje novinara o izjavi ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića da Zagrebačkom holdingu prijeti kazna i optužni prijedlog jer u zakonski danom roku nije poduzeo potrebne mjere da osigura uvjete prodaje.

Istaknuo je da je za provedbu te odluke potrebno oko dva milijuna kuna, što danas nije lako uložiti, pogotovo zato što podružnica Tržnice Zagreb posluje u otežanim uvjetima.

Čović je rekao kako tom problemu ne treba pristupati s previše strasti, pri čemu je dodao da je svima interes bio da se nađe rješenje bez takvih potresa. "Da je inspekcija pokazala još malo tolerancije, ne bismo bili tu", rekao je, dodajući da će inspekcija, pokaže li se da su prekršili bilo kakav propis, "poduzeti potrebne radnje". Istaknuo je da su mogli biti "brži u proceduri da je bilo malo više sluha i malo manje želje da se od toga napravi politički incident".

Ministar Milinović ocijenio je tijekom jučerašnjeg posjeta pakračkoj Općoj bolnici i Specijalnoj bolnici u Lipiku da se u Zagrebačkom holdingu bave političkim previranjima, a ne zaštitom 'kumica', koje proizvode sir i vrhnje i prodaju na tržnicama. Danas tijekom dana očekuje se odluka ministarstva o mogućem produljenju roka o uvjetima prodaje sira i vrhnja na zagrebačkim tržnicama, rekao je Milinović i dodao kako Zagrebačkom holdingu prijeti kazna i optužni prijedlog jer u zakonom predviđenom roku nije poduzeo potrebne mjere da osigura uvjete prodaje.

06.10.2010. 16:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh