« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
POZITIVAN NA DOPING

Sud suspendirao Contadora i oduzeo mu naslov Tour de Francea

Contadoru, pobjedniku Tour de Francea 2007. i 2009., tako je oduzet naslov pobjednika Toura 2010., koji je sada dodijeljen Luksemburžaninu Andyju Schlecku koji je bio drugi

Fotografija vijesti
Više o

doping

,

Tour de France

,

Alberto Contador

Zbog toga što je na najvećoj biciklističkoj utrci na svijetu 2010. godine bio pozitivan na doping, Sportski arbitražni sud (CAS) odlučio je oduzeti titulu pobjednika Tour de Francea Španjolcu Contadoru i suspendirati ga na dvije godine iz ovog sporta, javlja Hina.

Contadoru, pobjedniku Tour de Francea 2007. i 2009., tako je oduzet naslov pobjednika Toura 2010., koji je sada dodijeljen Luksemburžaninu Andyju Schlecku koji je bio drugi. Osim toga, s obzirom da je suspendiran do 6. kolovoza ove godine, neće moći nastupiti na ovogodišnjem Touru, a ni na olimpijskim igrama u Londonu.

Također su poništene i sve pobjede koje je Contador postigao tijekom 2011., posebice pobjeda na Giru.

"Sud će se oglasiti kasnije i donijeti zasebnu odluku o zahtjevu UCI-ja da se Alberto Contador kazni s najmanje 2,485 milijuna eura", dodao je CAS.

CAS, koji je donio odluku o suspenziji na dvije godine s retroaktivnim djelovanjem od 25. siječnja, uzeo je u obzir i privremenu suspenziju Contadora od gotovo šest mjeseci između kolovoza 2010. i veljače 2011.

Slučaj je izbio 21. srpnja 2010. kada je Contador, tada vlasnik žute majice na Tour de Franceu, bio je podvrgnut antidoping kontroli te je bio pozitivan na ilegalnu supstancu klenbuterol.

Contadora, koji je tvrdio da su tragovi klenbuterola u njegovom urinu došli od kontaminiranog mesa, Španjolski biciklistički savez je oslobodio optužbi za doping u veljači 2011. Tako je mogao se normalno natjecati tijekom protekle sezone i pobijediti na Giru prije nego je na Tour de Franceu bio peti.

06.02.2012. 14:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh