« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Sud prihvatio priznanje krivnje u slučaju Rađenović

Priznanje prvooptuženoga za napad na Rađenovića ostaje u spisu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nina Đurđević, CROPIX)
Više o

Igor Rađenović

,

premlaćivanje

,

slučaj Rađenović

,

Miodrag Šimunac

,

direktor Zagrebačkih cesta

Zagrebački Općinski kazneni sud prihvatio je danas kao zakonit iskaz u policiji po kojem je Miodrag Šimunac (41) priznao napad na bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića sredinom svibnja ove godine.

Odvjetnica Ana Milković danas je u nastavku suđenja posvjedočila da je bila nazočna u policiji kad je prvooptuženi Šimunac, nakon uhićenja, priznao premlaćivanje i sve potanko opisao.

Njegov sadašnji branitelj zatim je ponovno zatražio da se iz spisa izdvoji zapisnik s policijskog saslušanja, tvrdeći da su se tada dogodile mnoge nezakonitosti i nepravilnosti, no to je odbila sutkinja Sanja Mazalin.

Odbijen je i prijedlog obrane da se saslušaju zapisničarka i policajac koji je ispitivao Šimunca.

Na idućem ročištu 16. listopada obranu bi trebali iznijeti Šimunac i drugooptuženi Nikola Presečki (26) kojemu je na prošlom ročištu otac pružio alibi, rekavši da je u vrijeme napada na Rađenovića bio s njim i bratom kod kuće.

Dvojica optuženika do sada su se pred sudom branili šutnjom, odbacivši optužbe odvjetništva koje ih tereti za napad i pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, odnosno da su na zahtjev nepoznate osobe za 3000 eura pretukli Rađenovića.

Odvjetništvo za njih traži po 16 mjeseci zatvora. (hina/metro-portal)

13.10.2008. 14:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh