« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
TREĆE KOLO

Suarez slomio Meksikance, Urugvaj prvi na ljestvici skupine A

Urugvaj je svladao Meksiko s 1:0 i osigurao si osminu finala, ali i poraženi ide dalje zahvaljujući gol razlici

Luis Suarez presudio je Meksikancima pogotkom u 43. minuti
Luis Suarez presudio je Meksikancima pogotkom u 43. minuti (Getty Images)
Više o

Meksiko

,

SP 2010.

,

Urugvaj

,

Zadar red letenja

U današnjem susretu posljednjeg, trećeg kola skupine A Svjetskog nogometnog prvenstva Urugvaj je u Rustenburgu pobijedio Meksiko 1-0 (1-0). Strijelac pobjedničkog gola za Urugvaj bio je Luis Suarez u 43. minuti.

U drugom susretu iz ove skupine Južna Afrika je pobijedila Francusku 2-1. Nakon posljednjeg kola Urugvaj je prvi sa 7 bodova, slijedi Meksiko sa 4, treća je Južna Afrika također sa 4 boda, ali lošijom gol-razlikom od Meksika, a posljednja je Francuska sa jednim bodom. U osminu finala plasirali su se Urugvaj i Meksiko. Iako je remi obje reprezentacije vodio u osminu finala, bila je to utakmica bez kalkulacija. Prvo poluvrijeme proteklo je u boljoj igri Urugvaja, koji je pokazao više želje da ugrozi protivnička vrata.

>> Meksiko zgazio očajnu Francusku 2:0

Uostalom, Urugvajci su i prvi došli do gol šanse, i to u 6. minuti. Nakon pogreške mekskičke obrane Luis Suarez je pucao sa desetak metara iskosa, ali pored gola. U 19. minuti ponovno prigoda za Urugvaj, nakon kornera, ali stoper Victorino glavom puca iznad gola. Tri minute kasnije meksički veznjak Guardado je sa 30 metara pogodio vratnicu.

>> Napoleonovu vojsku Južnoafrikanci porazili s 2:1

Urugvaj ipak postiže vodeći gol pred kraj poluvremena, u 43. minuti. Forlan je oduzeo loptu i na desnoj strani je poslužio Cavanija, a on je odličnim centaršutom na drugoj vratnici pronašao Luisa Suareza, koji glavom zabija za vodstvo Urugvajaca.

Urugvaj je mogao povećati vodstvo nakon devet minuta u drugom dijelu. Nakon jednog prekida u skoku je bio najviši Lugano, čiji je odličan udarac glavom uspio obraniti meksički vratar. Najbolju priliku nakon više od sat vremena igre Meksiko je imao u 64. minuti, kada je Francisco Rodriguez sa pet metara glavom promašio vrata. To je ujedno i bila posljednja gol šansa na utakmici. (hina/metro-portal)

MEKSIKO: Perez - Osorio, Rodriguez, Moreno (Castro 57), Salcido - Torrado, Marquez , Guardado (Barrera 46) - Dos Santos, Blanco (Hernandez 63) - Franco.

URUGVAJ: Muslera - Maxi Pereira, Lugano, Victorino, Fucile - Arevalo Rios, Diego Perez, A. Pereira (Scotti 77) - Forlan - Suarez (A. Fernandez 85), Cavani.

STRIJELCI: 0-1 Luis Suarez (43).

ŽUTI KARTONI: Jorge Fucile (Uru-68), Javier Hernandez (Meks-77), Israel Castro (Meks-86)

SUDAC: Viktor Kassai (Mađarska)

STADION: Royal Bafokeng

GLEDATELJA: 33.425

22.06.2010. 20:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh