« Televizija
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
SERIJE

Stiže treća sezona Njegove mračne građe

Započela produkcija treće sezone HBO serije "Njegova mračna građa"

Njegova tamna građa
Njegova tamna građa (HBO GO)

Nagrađivana HBO serija „Njegova mračna građa" (His Dark Materials) vraća se u produkciju s epskom trećom sezonom, temeljenom na posljednjem romanu „Jantarni dalekozor" iz trilogije Philipa Pullmana. Serija prati nositelja Čudesnog noža, Willa (Amir Wilson), i prorečeno dijete, Lyru (Dafne Keen), na putovanju kroz različite svjetove kako bi se pronašli i zaštitili jedno drugo.

Na kraju druge sezone Lord Asriel pozvao je anđele da mu pomognu u ratu protiv Kraljevstva Nebeskog dok je gospođa Coulter otela kćer Lyru kako bi je odvela na 'sigurno' u njihov vlastiti svijet. Treća sezona započinje Lyrom u nesvijesti, omamljenu napitkom za uspavljivanje koji joj je dala majka, dok Will, još uvijek noseći Čudesni nož, nastavlja svoju potragu za njom. Willu ulaze u trag dva anđela, Balthamos i Baruch, koji ga žele povesti da se pridruži misiji lorda Asriela protiv Autoriteta sa zapovjednikom Ogunweom. Ali, Will nije jedini u potrazi za Lyrom jer otac MacPhail nastavlja svoju misiju kako bi uništio dijete iz proročanstva uz pomoć svog najodanijeg sljedbenika, oca Gomeza.

U međuvremenu, oxfordska fizičarka Mary Malone doseže još jedan paralelni svijet - svijet Mulefe, čudne vrste nalik na životinje koje joj govore o kataklizmičnom fenomenu u njihovom svijetu. S više novih svjetova, uključujući Zemlju mrtvih, povratak likova i čudna nova bića Mulefu i Galivespijce, treća sezona dovest će remek-djelo Philipa Pullmana do dramatičnog završetka.

Uz Amira Wilsona i Dafne Keen, u postojećoj glumačkoj postavi su Ruth Wilson, Simone Kirby, James Mcavoy, Will Keen, Jade Anouka i Ruta Gedmintas, a u trećoj sezoni pridružuju im se Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jamie Ward, Kobna Holdbrook-Smith, Simon Harrison, Chipo Chung i Amber Fitzgerald-Woolfe.

Redatelj prve dvije epizode nove sezone je Amit Gupta, nakon čega režiju potpisuju Charles Martin i Weronika Tofilska. Produkcija se ponovno odvija u audio studiju Wolf Studios Wales te na lokacijama u Walesu i Engleskoj. Izvršni producenti za Bad Wolf su Jane Tranter i Dan McCulloch. Scenaristi su Jack Throne i Francesca Gardiner, također u ulozi izvršnih producenata s Ameliom Spencer koja se pridružuje i kao scenaristica i konzultantska producentica. Među ostalim izvršnim producentima su Ryan Rasmussen, Julie Gardner i Joel Collins za Bad Wolf, Philip Pullman, Deborah Forte te Toby Emmerich i Carolyn Blackwood za New Line Cinema i Ben Irving za BBC.

Osnivačica Bad Wolfa i izvršna producentica, Jane Tranter, ovom prigodom je izjavila: „'Jantarni dalekozor' je najkompleksniji roman Philipa Pullmana za prilagodbu za TV, ali s našim kreativnim timom svjetske klase u Cardiffu nijedan izazov nije zastrašujući. Ova sezona je i epska avantura i priča o ljubavi i istini. Scenariji Jacka, Francesce i Amelije utjelovljuju briljantnost Philipovih svjetova, a pridružuje nam se i naša toliko voljena postojeća glumačka ekipa i neki iznimni talenti, novi u seriji."

Francesca Orsi, izvršna potpredsjednica HBO-a, rekla je: „Bilo je zadovoljstvo gledati kako publika prihvaća ovo nevjerojatno putovanje do samootkrivanja, prijateljstva i svrhe s Lyrom ove posljednje dvije sezone. Jane, Dan i svi iz Bad Wolf ekipe učinili su tako sjajan posao oživjevši voljeni Phillipov svijet i jedva čekam da fanovi vide što se sprema u ovom dirljivom posljednjem poglavlju. "

Trilogija „Njegova mračna građa" Philipa Pullmana smatra se modernim remek-djelom znanstvene fantastike i prodana je u više od 18 milijuna primjeraka širom svijeta. „Jantarni dalekozor" prvi je dječji roman koji je osvojio prestižnu nagradu Whitbread za roman godine (2001.) i prvi dječji roman koji se našao na listi za nagradu Booker.

Seriju je producirao Bad Wolf u suradnji s New Line Cinema za HBO i BBC One, uz potporu velške vlade putem Creative Walesa. Prve dvije sezone serije dostupne su za gledanje na HBO GO-u.

30.06.2021. 11:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh