« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
DOBAR POTICAJ

Stipendije učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja

Grad Zagreb stipendijama stimulira učenike za upis u trogodišnje strukovne programe obrazovanje

(Zagreb.hr)
Više o

stipendije

,

Stipendije Grada Zagreba

,

deficitarna zanimanja

,

Sanja Sučević

,

Ivan Obad

Učenici prvih razreda zagrebačkih srednjih škola, njih 146-ero, koji će se u naredne tri godine školovati za zanimanja dimnjačara, staklara, stolara, zidara, tesara, krojača i brojnih drugih, danas su u Gradskoj skupštini primili Stipendije Grada Zagreba za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva koje im je, u društvu suradnika, uručio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Nastavak je to sedmogodišnje tradicije, kojom Grad stimulira učenike za upis u trogodišnje strukovne programe obrazovanje, a dosada je Grad dodijelio ukupno 1026 učenika u 37 programa obrazovanja.

"Čestitam vam što ste se odlučili za ova zanimanje i vjerujem da će vaše znanje pomoći u razvitku naše metropole", rekao je gradonačelnik Bandić čestitavši dobitnicima Stipendija koji će za svog školovanja primati 900 kuna mjesečno u prvom, 1200 kuna u drugom te 1500 kuna u trećem razredu.

Dodjeli Stipendiji prisustvovao je i Ivan Obad, predsjednik Obrtničke komore Zagreb, koji je zahvalio Gradu što pomaže ova zanimanja i stimulira učenike, a učenicima napomenuo da ih za koju godinu očekuje kao partnere i članove Komore.

U ime učenika zahvalila se Sanja Sučević, jedna od dobitnica Stipendije i buduća dimnjačarka, koja je svojim kolegama poručila da stipendije shvate kao poticaj za bolji rad i učenje, te uspješan završetak svoga školovanja.
03.03.2010. 17:14:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh