« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci

Štetu u Kišpatićevoj sanirat će investitor

Nema razloga da se proglasi elementarna nepogoda

Glavni uzrok poplava gradski oci i majke vide u obilnim kišama, a ne u lošem održavanju odvoda
Glavni uzrok poplava gradski oci i majke vide u obilnim kišama, a ne u lošem održavanju odvoda (Ivan Kuharić/CROPIX)
Više o

urbanistički plan

,

Gradsko poglavarstvo

,

Milan Bandić

,

Pavle Kalinić

,

kišpatićeva ulica

Gradsko poglavarstvo odlučilo je jučer uputiti na ponovljenu javnu raspravu Urbanistički plan uređenja ‘Buzinski Krči-Ranžirni kolodvor jug’ zbog izmjena i dopuna kojima se uz ostalo omogućava gradnja Logističko-distributivnog centra - robnog terminala, ali i preuređenje prometnice SR Njemačke i drugih prometnica u centralnom dijelu plana.

Javna rasprava bit će od 16. do 23. lipnja, a javni uvidi i izlaganje bit će u područnom uredu Novi Zagreb, Av. Dubrovnik 12. Članovi Poglavarstva odlučili su i o kupnji i prodaji zemljišta na nekoliko lokacija. Grad Zagreb tako namjerava kupiti zemljište zbog izgradnje pristupnih prometnica (između Selišća i Bijenika, Ulice Gospočak u Remetama), proširenja postojećih prometnica (Ravnice I), a prihvatio je darovanje zemljišta dvoje privatnih vlasnika: u Šestinama radi proširenja ulica Dedići i u Gornjem Stenjevcu gdje se treba proširiti Don Boskova. Bit će prodano gradsko zemljište u Vrapču novom, a u tom dijelu grada raspisat će se još natječaja za prodaju gradskog zemljišta.

O referendumuBandić nije želio komentirati nagađanja da će referendum na kojem bi građani trebali odlučiti o lokaciji novog gradskog stadiona biti održan istoga dana kada i lokalni izbori 2009., poručivši da će referendum biti raspisan kad se ispune svi uvjeti za alternativni stadion. Ponovio je da o 250 milijuna eura moraju odlučiti građani. 

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako smatra da je glavni uzrok poplava u pojedinim ulicama, garažama i podrumima ponajviše obilna kiša, a nešto manje loše održavanje odvoda.

- U kratkom vremenu pala je velika količina kiše i ne znam kakav bi to odvod trebao biti koji bi ‘progutao’ toliku količinu vode - kazao je Bandić.

Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, rekao je da je najviše problema bilo u automobilskim pothodnicima i u Kišpatićevoj ulici, gdje se urušio dio pločnika zato što investitor nije stavio odgovarajući potporni zid, pa se sada sve sanira na njegov trošak. (METRO) 

06.06.2008. 01:31:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh