« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci

‘Starbucks’ lanac kave od sljedeće godine na Laništu

Lokal će se najvjerojatnije nalaziti u neposrednoj blizini rukometne Arene

DILJEM svijeta ima ukupno tri tisuće poslovnica Starbucksa
DILJEM svijeta ima ukupno tri tisuće poslovnica Starbucksa (GETTY IMAGES)

NAJPOZNATIJI svjetski lanac kave Starbucks trebao bi doći u Zagreb, a prema najnovijim neslužbenim informacijama, Starbucks kave moći će se kupiti već početkom iduće godine u šoping centru na Laništu. U kafiću Starbucks po prvi put u Hrvatskoj moći će se isprobati stotine vrsta kava s različitim okusima, a njihova posebna usluga ‘coffee to go' Zagrepčanima će vjerojatno biti praktična s obzirom da će se lokal najvjerojatnije nalaziti u neposrednoj blizini rukometne Arene na Laništu.

Od 1996. izvan SAD-a
Osim što poslužuje kavu za van, Starbucks je poznat i po tome što prži kavu pa tako prodaje i cjelovita zrna kave, kao i onu mljevenu koju je potom moguće pripremiti kod kuće. Prva internacionalna poslovnica otvorena je 1996. u Tokiju, a osim kave poslužuju i flaširani frappuccino, kao i čajeve te sladoled. 

U tvrtki Trigranit koja će uskoro započeti s gradnjom najvećeg šoping centra u Zagrebu kažu da iznajmljivanje lokala još uvijek nije počelo jer čekaju sve potrebne dozvole kako bi mogli započeti s gradnjom. Kažu da će potpisivanje ugovora s lokalima početi tek kada bude započela gradnje, te da će se tada sa sigurnošću znati koji brendovi će se nalaziti u trgovačkom centru.

- Ima više od 1000 različitih svjetskih brendova koji su zainteresirani za unajmljivanje lokala, no o konkretnim imenima je još prerano govoriti. S obzirom da su Zara, modni lanac H&M, te američki lanac kava Starbucks Trigranitovi partneri u drugim šoping centrima u svijetu, takvi partneri imat će prednost kod iznajmljivanja lokala - rekla je Slavka Jureta iz Milenijum promocije koja je službeni PR za tvrtku Trigranit. Popularni američki lanac, inače, diljem svijeta ima ukupno tri tisuće poslovnica u 37 raznih zemalja, a Hrvatskoj najbliži Starbucks nalazi se u Beču. 

 


Piše: JL
11.01.2008. 19:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh