« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
PARKIRNG PROSVJED

Stanari Pantovčaka blokirali promet na Britancu

Ovo nam je već šesti prosvjed, ali nećemo odustati, poručili su ljuti stanari koji i dalje traže da im Grad riješi problem parkinga

(Igor Sambolec/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

prosvjed

,

parkirališna mjesta

,

Pantovčak

,

Zagreb parkiranje

,

Britanski trg

Frustracije stanara Pantovčaka, Kukuljevićeve, Nazorove, Zamenhohove, Buconjićeve i Bulatove ulice prouzročene, kako kažu, kroničnim nedostatkom parkirnih mjesta u kvartu, još su jednom eskalirale, ovaj put u obliku prosvjeda tijekom kojeg je bio blokiran promet na Britanskom trgu.

Oko stotinu stanara 25 minuta šetalo je pješačkim prijelazima i na taj način onemogućili prometovanje prema Pantovčaku, Zelengaju i Britancu. Opremljeni pozamašnim brojem tranparenata uputili su poruke i gradonačelniku Bandiću, a nisu se zaustavili na problemu parkinga nego mu poručili i kako ga ne žele za svojeg eventualnog susjeda, javlja Jutarnji list.

Problemi stanara navedenih ulica mahom su vezani za manjak parkirnih mjesta. Kažu da ih naročito smeta što su platili godišnje parking karte, a nemaju gdje parkirati jer je na više od sto stambenih objekata označeno samo 88 parkirnih mjesta. Ukinuto je i parkiranje od Hercegovačke ulice do Prekrižja, a desnom stranom Pantovčaka postavljeni su stupići pa se niti tamo više ne može parkirati.

"Nitko od rodbine i prijatelja ne može nas posjetiti jer nema gdje parkirati. Ne možemo djecu odvesti u vrtić a da ne strepimo da nam za to vrijeme pauk neće dići automobil", kazali su prosvjednici. "Ovo nam je već šesti prosvjed, ali nećemo odustati", dodali su i najavili da će se svake nedjelje prošetavati po Britancu i za pet minuta produžiti blokadu. Pozvali su i stanare drugih kvartova koji imaju slične probleme da im se pridruže, a najavljuju da će se, ukoliko im Grad ne izađe u suret, obratiti i Ustavnom sudu.

06.12.2009. 15:40:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh