« Zagreb
objavljeno prije 12 godina
ODLUKA

Stadion tik do Hipodroma

Budući Dinamov stadion na Kajzerici prostirat će se od savskog nasipa do Avenije Dubrovnik

Novi stadion na Kajzerici trebao bi se prostirati na 40 hektara i primati oko 50.000 gledatelja
Novi stadion na Kajzerici trebao bi se prostirati na 40 hektara i primati oko 50.000 gledatelja (Josip Bistrović/CROPIX)
Više o

NK Dinamo

,

stadion

,

dinamov stadion

,

fanjek

Gradsko poglavarstvo jučer je prihvatilo izmjenu i dopunu Programa za provedbu anketnoga, javnog i pozivnog, urbanističko-arhitektonskog natječaja za izradu idejnog rješenja gradskog stadiona na Kajzerici, zamjene za Dinamov stadion u Maksimiru.

Referendum za Kajzericu

Kajzerica je nova lokacija na kojoj bi se, ako Zagrepčani na referendumu tako odluče, mogao graditi Dinamov stadion umjesto da se obnavlja maksimirski. U obrazloženju odluke navodi se da je Poglavarstvo na sjednici 30. siječnja utvrdilo Program za provedbu natječaja za izradu idejnog rješenja gradskog stadiona-varijantna lokacija, te da je analizom utvrđena potreba širenja obuhvata i dorade Programa radi preciznijeg definiranja sadržaja.

Veća zgrada od parcelePredstavljen je i stambeno-poslovni centar Savica na narudžbu Konzuma. Predložena je visina od 39 etaža, ukupna površina te lokacije je 160.000 četvornih metara, a parcele samo 13.800 četvornih metara.
Gradit će se novi Centar IGH uza Slavonsku aveniju.
Hipodrom ostaje

Pročelnik Gradskog zavoda za prostorno uređenje Ivica Fanjek izjavio je nakon sjednice Poglavarstva da je parcela koja se razmatra za gradnju zamjenskoga Dinamova stadiona na Kajzerici površine 40 hektara te da je potrebno osigurati jednu dvoranu za 50.000 gledatelja. Rekao je da je po programu predviđeno i oko 60.000 četvornih metara za poslovne sadržaje. ‘Nema atletske staze, a ako tko od natjecatelja u natječaju nađe mogućnost da ju uklopi, to bolje’, rekao je Fanjek.

Istaknuo je da je to vrlo izazovan natječaj, provodit će ga Društvo arhitekata, a ima puno elemenata ograničenja: mora ostati Aleja nacija i paviljoni pet i šest Zagrebačkog velesajma. Napomenuo je da se mora odgovoriti i na odnos prema rijeci Savi i prema Hipodromu i omogućiti povezivanje sa samim naseljem, prostorom koji se nalazi zapadno od te lokacije.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izjavio je novinarima nakon sjednice Poglavarstva da se Hipodrom neće seliti i da se ondje neće ništa graditi. ‘Hipodrom ostaje zelena ploha’, rekao je. (Hina/Metro) 

21.02.2008. 22:16:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh