« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
LJUBIČIĆ UOČI DAVIS CUPA

Srbija favorit, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek

Hrvatska teniska reprezentacija održala je tiskovnu konferenciju pred četvrtfinalni susret Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Srbije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jakov Prkić/CROPIX)
Više o

Srbija

,

Davis Cup

,

Ivan Ljubičić

,

Hrvatska

"Slažem se da je Srbija favorit. Ima Novaka Đoković, koji je drugi igrač svijeta na ATP listi, i Nenada Zimonjića, koji je prvi na svijetu u paru. S razlogom se Srbija smatra favoritom, ali isto tako dobro znamo da u ovom natjecanju favoriti ne pobjeđuju uvijek", rekao je Ljubičić.

S njegovim mišljenjem složio se i naš najjbolje rangirani tenisač Marin Čilić koji je kazao da "Srbi jesu možda na papiru jači, ali u Splitu pred domaćom publikom ne mogu baš biti apsolutni favoriti u ovome meču".

Izbornik Goran Prpić nije želio poptuno otvoriti karte i govoriti o taktičkim zamislima. "Čeka nas susret koji je drugačiji od svih koje smo igrali do sada. Svi jedva iščekujemo početak, mislim da smo spremni za izazov koji je pred nama. Moram istaknuti zahvalnost Ivanu Ljubičiću što nam se nakon tri godine vratio u reprezentaciju. Nije prvi put da imamo problema s ozljedama, vidio je kako stojimo s tim i pomoći će nam."

Iako nije među četvoricom službeno nominiranih igrača (to su Marin Čilić, Ivan Ljubičić, Antonio Veić i Ivan Dodig) na konferenciji je bio i Ivo Karlović, koji se oporavlja od ozljede Ahilove tetive.

"Bolje je. Posljednjih mjesec dana sam na terapiji i bolje se osjećam, iako je još malo nelagodno dok se ne zagrijem. No odlučio sam doći za ovaj meč, iako to zbog ozljede možda i nije najpametnij. No svjestan sam važnosti susreta", rekao je Karlović.

Očekuje se da će dvorana biti sasvim ispunjena, a hrvatski tenisači pozivaju gledatelje da ih podrže uz korektno navijanje. "Ne treba posebno podsjećati na važnost susreta. Pozivamo gledatelje da dođu i pomognu nam, i da se ne obaziru na drugu stranu", rekao je Ljubičić. Reprezentacija Srbije u Split stiže večeras. (hina/metro-portal)

05.07.2010. 17:42:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh