« Košarka
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
NBA LIGA

Spursi razbili Blazerse i osigurali prvo mjesto Zapadne konferencije

Spursi su konzistentni nakon što su osvojili tri naslova NBA prvaka od 2003. do 2007., ali ove će godine pokušati u doigravanju otići dalje nego prošle godine

Više o

San Antonio Spurs

,

NBA liga

,

Portland Trail Blazers

Nakon što su u ponedjeljak vrlo uvjerljivo svladali Trail Blazerse sa 124-89, San Antonio Spursi drugu su godinu zaredom zacementirali prvo mjesto Zapadne konferencije, prenosi Hina.

Tim Duncan i Daniel Green zabili su svaki po 18 koševa, dok su Spursi "razbili" Portland i konačno ostali izvan dosega Oklahoma City

Thunderu u utrci za domaćinstvo u doigravanju Zapadne konferencije.

Spursi su konzistentni nakon što su osvojili tri naslova NBA prvaka od 2003. do 2007., ali ove će godine pokušati u doigravanju otići dalje nego prošle godine. U prošlogodišnjem doigravanju Memphis je šokirao San Antonio u prvom krugu doigravanja.

"Drago nam je da smo uspjeli. Pripremit ćemo se za svog protivnika u prvom krugu. Nadamo se da ćemo pružiti bolji otpor nego lani", kazao je Duncan nakon utakmice.

Spursi su vodili 17 koševa i prvu su četvrtinu završili rezultatom 31-18, no Blazersi su uspjeli razliku smanjiti na jednoznamenkasti broj kada je Luke Babbitt pogodio tricu u trećoj minuti druge četvrtine za 37-28. No u sljedeću minutu Spursi su zahvaljujući tricama Greena i Garyja Neala nadigrali 26-13. Na poluvremenu je San Antonio vodio 22 koševa.

Kod Portlanda je Wes Matthews u prvom poluvremenu imao tri šuta iz 13 pokušaja, ali je na kraju utakmicu završio sa 24 koša.

U Istočnoj konferenciji, Philadelphia 76ersi su osigurali doigravanje pobjedom od 105-87 nad New Jersey Netsima.

Šest je igrača postiglo dvoznamenkasti učinak za gostujuće Sixerse, koji imaju jednak omjer pobjeda i poraza 34-30 kao Knicksi.

Predvođeni Andreom Iguodalom koji je zabio 14 koševa uz devet asistencija i sedam skokova te Eltonom Brandom (15 koševa, šest skokova), Sixersi su vodili gotovo cijelu utakmicu.

Kod Netsa, koji su sinoć proslavili svojih 35 godina u NBA, najučinkovitiji je bio rookie MarShon Brooks sa 18 postignutih pogodaka.

Iako su Netsi dobili bitku pod koševima (35-33), Sixersi su nadigrali Netse s linije slobodnih bacanja 44-26.

U trećoj četvrtini Netsi su došli na koš razlike, ali Sixersi nisu popustili nego su dobili zalet u zadnjoj četvrtini povećavpi razliku na dvije znamenke. Prednost Philadelphie ostala je na osam ili čak više koševa u zadnjem dijelu utakmice.

S druge strane, Memphis je pobijedio Cleveland 109-101 i približio se četvrtom mjestu za doigravanje na Zapadu.

Obje momčadi imaju još dvije utakmice za odigrati i spremne se suočiti međudobno u prvom krugu doigravanja, ali bi Grizzliesi mogli dobiti prednost domaćeg terena ako uspiju osigurati mjesto iznad Clippersa do kraja regularne sezone.

24.04.2012. 10:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh