« Auto-moto
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Splash - jednovolumen za gradski transport

Suzuki je novom modelu dao ime Splash, a u Hrvatskoj košta 9300 eura

SPLASH je atraktivni gradski mališan
SPLASH je atraktivni gradski mališan
Više o

Suzuki

,

Suzuki Splash

Bili smo ovog tjedna na hrvatskoj prezentaciji novog Suzuki Splasha, idealnog gradskog jednovolumena koji je tehnikom sličan Swiftu. Od njega inače koristi platformu i mehaniku. Premda je karoserija visoka, koeficijent otpora zraka je za ovakav oblik povoljan te iznosi Cd = 0,32.

Splash je dugačak 3,715 metara, širok 1,68 m i visok 1,59 metara uz međuosovinski razmak od 2,36 m. Prtljažnik je obujma 202 litre (verzija GS ima 178 litara), a može se povećati na 573, odnosno maksimalno 1050 litara.

Suzukijev gradski jednovolumen pokreću dva benzinska i jedan dizelski motor. Početak ponude čini 1.0 trocilindrični benzinski motor snage 65 ‘konja’, a drugi u ponudi je 1.2 četverocilindrični motor. Taj ima 86 KS i s pravom se očekuje da će zbog više snage biti traženiji na tržištu.

Što se dizelaša tiče, zasad je u ponudi samo jedan 1.25 turbodizelaš koji razvija 75 KS. Proizveden je po licenci Fiata u pogonima Suzukija, a bit će dostupan tek kasnije.

MotoriU ponudi za Suzuki Splash su tri paketa opreme i tri motora. To su 1.0 i 1.2 litreni benzinski, te 1.25-lireni turbodizelski motor. Paketi opreme su GC, GLX i GS. 

Osnovni paket opreme GC dolazi samo u kombinaciji sa slabijim 1.0 benzinskim motorom. On uključuje servoupravljač, zračne jastuke za vozača i suvozača, te ABS kočnice.
Paket opreme GLX dolazi sa 1.2 benzinskim i 1.25 dizelskim motorom. Taj paket uključuje podešavanje upravljača po visini, električne prozore sprijeda, daljinsko centralno zaključavanje, radio CD Mp3 s daljinskim komandama na upravljaču, bočne zračne jastuke...

Najbogatiji paket opreme GS dolazi samo sa snažnijim benzinskim motorom. On obuhvaća grijanje sjedala, policu u prtljažniku, prednje maglenke, 15-colni naplatke, zračne zavjese sprijeda i straga kao i ESP.

Svi motori imaju ručni mjenjač sa pet stupnjeva prijenosa, a klasični automatski mjenjač dolazi samo uz 1.2 benzinski motor u najbogatijem paketu opreme.

Splash se proizvodi u tvornici u gradu Esztergomu u Mađarskoj. U tom se pogonu također proizvode i automobili Suzuki Swift, SX4, Fiat Sedici i druga generacija Opel Agile. Suzuki Hrvatska planira do kraja ove godine prodati oko 500 komada Splasha koji je dostupan po cijeni od 9300 do 13.995 eura.

Piše: Piše: Davor Kindy
19.03.2008. 23:13:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh