« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
NAKON DUGOG ČEKANJA

Španjolski mediji dižu 'furiju' u nebesa

Gotovo svi španjolski listovi u ponedjeljak su izdali posebni dodatak povodom proslave povijesnog uspjeha nogometne reprezentacije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Furija

,

SP 2010.

,

The Orchestral Tour

,

igrice za djevojčice

Španjolski mediji puni su hvale za svoje nogometne reprezentativce koji su u nedjelju u Johannesburgu osvojili naslov svjetskih prvaka, prvi za Španjolsku u povijesti. Gotovo svi španjolski listovi u ponedjeljak su izdali posebni dodatak povodom proslave povijesnog uspjeha.

Spotski dnevnik "Marca" slavi "zlatnu generaciju koja je naučila pobjeđivati 2008. godine kada je osvojila naslov europskog prvaka, a sada je psotala najbolja momčad na svijetu", te zaključuje kako su Španjolci "predugo čekali na ovaj trijumf". "Marca" se također kritički osvrnula i na igru Nizozemaca u finalu, te je njihovu taktiku nazvala "brutalnom i zastrašujućom", a kritika nije pošteđen niti sudac Howard Webb jer nije bio "rigorozniji prema Nizozemcima".

>> Španjolci nakon nogometnog trilera postali svjetski prvaci

Drugi veliki španjolski sporski dnevnik "AS" u svom komentaru navodi kako je "španjolski nogomet velik zbog svojih dubokih i raširenih korijena, koji su rasli više od stotinu godina i koji su napokon procvjetali". Osvrćući se na cjelonoćne proslave u svim španjolskim gradovima, "AS" zaključuje kako "nogomet ne donosi rješenje gospodarske krize, ali donosi radost. A u ovim vremenima, to je vrlo važno."

Radijske postaje Cadena COPE i Cadena SER također daju naglasak na radost povodom osvajanja naslova svjetskog prvaka koja je bila potrebna s obzirom na vrlo loše stanje u zemlji. "Ovaj trijumf će španjolske ljude učiniti malo zadovoljnijima i manje zabrinutima na neko vrijeme iako neće riješiti krizu u zemlji", navodi Cadena COPE.

>> Forlan najbolji igrač SP-a, Muller najbolji strijelca i mladi igrač

"Ljudi su očajnički trebali nešto što bi proslavili nakon dvije užasne godine nezaposlenosti, krize i problema", komentar je Cadene SER. Naslov svjetskih prvaka slavio se podjednako u svim španjolskim gradovima, u Barceloni je bilo jednako euforično kao i u Madridu, a to se pripisuje činjenici da je u početnoj postavi španjolske reprezentacije igralo čak sedam igrača "ponosa Katalonije". (hina/metro-portal)

12.07.2010. 12:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh