« Znanost
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
COOL

Space X uspješno lansirao Iridium satelite

Raketa, čija je prva faza već bila korištena tijekom misije Iridija 3 u listopadu 2017., nosi deset satelita koji će se uklopiti u mrežu satelita Iridiuma

Iridium nemilice šalje satelite u orbitu
Iridium nemilice šalje satelite u orbitu (Twitter)
Više o

Iridium

,

Falcon 9

,

Space X

SpaceX lansirala je u petak na svojoj raketi Falcon 9 petu skupinu komunikacijskih satelita tvrtke Iridium, od osam koje će američka tvrtka lanisirati do sredine 2018.

"Uspješno polijetanje" iz Vandenbergove baze američkog ratnog zrakoplovstva u Kaliforniji, objavio je komentator SpaceX-a tijekom emitiranja lansiranja na web stranici tvrtke.

Raketa, čija je prva faza već bila korištena tijekom misije Iridija 3 u listopadu 2017., nosi deset satelita koji će se uklopiti u mrežu planeta zahvaljujući konstelaciji od 81 Iridijskog satelita od kojih 75 mora postaviti u orbiti SpaceX.

U pogledu misije Iridija, pet lansiranja je izvedeno do sada s tri lansera. Uvođenje deset Iridium-5 satelita trebalo je započeti oko jedan sat nakon polijetanja, oko 16 sati po srednjoeuropskom vremenu. Svaki satelit je težak 600 kilograma.

Iridium se udružio s tvrtkom Elona Muska uz ugovor od 3 milijarde dolara za poboljšanje svoje globalne komunikacijske mreže, koja će uključivati ​​praćenje brodova i zrakoplova u realnom vremenu

31.03.2018. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh