« Rukomet
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
ZADUŽBINA OSTAJE

Šola: Červarov odlazak veliki je gubitak za naš rukomet

"Svemu lijepom dođe kraj, Červar nas je zadužio svojim rezultatima i njegov odlazak je veliki gubitak za nas", izjavio je predsjednik HRS-a

Predsjednik HRS-a Sandi Šola žali za Červarom
Predsjednik HRS-a Sandi Šola žali za Červarom (Dragan Matić/CROPIX)
Više o

Lino Červar

,

Hrvatski rukometni savez

,

HRS

,

Sandi Šola

,

izbornik

Lino Červar nije produžio ugovor s Hrvatskim rukometnim savezom, te je i definitivno napustio mjesto izbornika, potvrdio je danas na konferenciji za novinare predsjednik HRS-a Sandi Šola. Izbornik Červar nije se niti pojavio na konferenciji, ali je zato novinarima podijeljeno priopćenje s njegovim potpisom u kojem bivši izbornik obrazlaže razloge napuštanja reprezentacije.

"Zbog klupskih obveza i Ugovora koje imam s makedonskim klubom RK Metalurg nisam u mogućnosti i nadalje ispunjavati sve zadatke prema zacrtanom programu Hrvatske muške rukometne reprezentacije... Zato što nisam u stanju biti dva i pol mjeseca uz reprezentaciju prepun emocija i osjećaja tuge, ali i ponosa odlazim s izborničkog mjesta", stoji u priopćenju.

Predsjednik HRS-a izjavio je kako se HRS nadao potpisivanju novoga ugovora s Červarom do kraja Olimpijskih igara u Londonu 2012. "Ali, svemu lijepom dođe kraj, Červar nas je zadužio svojim rezultatima i njegov odlazak je veliki gubitak za nas", izjavio je Šola.

"Postojala je varijanta prema kojoj bi Červar vodio reprezentaciju samo tijekom Svjetskog prvenstva u Švedskoj u siječnju sljedeće godine, ali mi smo preozbiljni da bismo pristali na takvo polovično rješenje", dodao je Šola. Červar je reprezentaciju preuzeo 2002. godine, a pod njegovim vodstvom osvojeno je šest medalja na velikim natjecanjima što će biti teško ponoviti. U Červarovoj riznici su zlato sa Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine, zlato sa SP-a u Potugalu 2003. godine, dva druga mjesta na svjetskim prvenstvima 2005. u Tunisu i 2009. u Hrvatskoj, te dva druga mjesta na europskim prvenstvima 2008. u Norveškoj i 2010. u Austriji.

Predsjednik Šola kazao je kako će o novom izborniku odlučiti Upravni odbor HRS-a, a kako bi njegovo ime trebalo biti poznato do 15. kolovoza. (hina/metro-portal)

29.07.2010. 20:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh