« Rukomet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
NIŠTA OD DOGOVORA

Lino Červar više nije izbornik

Nakon što je osam godina vodio hrvatsku rukometnu reprezentaciju i osvojio šest medalja na velikim natjecanjima Lino Červar napušta hrvatsko kormilo

(Vlado Kos/Cropix)
Više o

rukomet

,

Lino Červar

,

izbornik

Vodstvo Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) i Červar posljednjih su mjeseci pregovarali oko produženja ugovora i nastavka suradnje, no nisu uspjeli postići dogovor. Červar je odlazak s hrvatskog kormila obrazložio obvezama u makedonskom Metalurgu kojeg vodi od prošle godine.

Červar je ostavku ponudio i tijekom Europskog prvenstva u Austriji početkom ove godine, no ubrzo se predomislio. Međutim, čini se kako ovoga puta misli ozbiljno. To i potvrđuje izvanredna novinska konferencija koju je vodstvo HRS-a sazvalo za danas u 17 sati.

Červar je reprezentaciju preuzeo 2002. godine, a pod njegovim vodstvom osvojeno je šest medalja na velikim natjecanjima što će biti teško ponoviti. U Červarovoj riznici su zlato sa Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine, zlato sa SP-a u Potugalu 2003. godine, dva druga mjesta na svjetskim prvenstvima 2005. u Tunisu i 2009. u Hrvatskoj, te dva druga mjesta na europskim prvenstvima 2008. u Norveškoj i 2010. u Austriji. (hina/metro-portal)

29.07.2010. 16:32:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh