« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
Snježna kraljica

‘Snježna kraljica’ uz grah i Hladno pivo

Ženski slalom održat će se u petak 15. veljače, a muški u nedjelju 17.

OD četvrtka do nedjelje (14.-17.) na Trgu će biti zabavni program
OD četvrtka do nedjelje (14.-17.) na Trgu će biti zabavni program (GORAN MEHKEK/CROPIX)
Više o

Zagreb

,

Snježna kraljica

,

Sljeme

OVOGODIŠNJA utrka ‘Snow Queen Trophy', koja se po treći put održava na Sljemenu, za razliku od dosadašnjih godina kad je bila u siječnju, ovaj se put održava u veljači. Na organizaciju utrke bit će utrošeno otprilike 28 milijuna kuna, a četvrtinu će pokriti Grad Zagreb. Hrvatski skijaški savez, koji je 2005. organizirao prvu žensku slalomsku utrku Svjetskoga kupa na vrhu Zagrebačke gore, prvi put će organizirati i utrku muškog slaloma. Utrka je svake godine dovodila na Sljeme sve atraktivnija skijaška imena, a privlačila je i sve više gledatelja. Ove se sezone utrka održava od 15. do 17. veljače, a na ‘Audi world Cupu Snow Queen Trophyju', uz skijašice će prvi put nastupiti i najbolji svjetski skijaši.

Ženska će se utrka održati u petak 15. veljače, a utrka muškog slaloma u nedjelju 17. veljače. Osim te dvije utrke, 17. će se održati i prva humanitarna utrka ‘Hypo Zagreb Ski Legends'. U utrci paralelnog veleslaloma nastupit će šesnaest skijaških velikana poput Alberta Tombe, Marca Girardellija, Franza Klammera, Janice Kostelić i Michaele Dorfmeister. Donacija iz humanitarne utrke bit će uručena Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

KOMPLET ULAZNICA 180 KN
Ulaznice za ženski slalom prodavat će se po cijeni od 100 kuna, a za muški će koštati 150. Komplet ulaznica za obje utrke koštat će 180 kuna.

Kao i prošle godine, kad se okupilo više od petnaest tisuća gledatelja, organizator će posjetiteljima ponuditi i zabavu te besplatan prijevoz, hranu i piće, koncerte te nagradne igre s ulaznicama. Nenad Eror, glasnogovornik HSS-a, organizatora utrke, rekao je da su se i ove godine potrudili zabaviti posjetitelje. Tako će 15. veljače na Krumpirištu građane zabavljati Hladno pivo, dok se za 17., kad će se voziti muški slalom, pretpostavlja da bi to mogli biti Gustafi. Od četvrtka, 14. veljače, do nedjelje, 17. veljače, na Trgu bana Jelačića organizirat će se i raznolik zabavni program s voditeljima, koncertima, DJ-ima i nagradnim igrama, a ondje će biti postavljen i veliki videozid koji će uživo prenositi sve tri utrke sa Sljemena.


Piše: VJESNIK/MEX
09.01.2008. 15:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh