« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Gorska služba spašavanja

Sljeme: Pune ruke posla za Gorsku službu spašavanja

GSS je od Božića intervenirala 32 puta, a samo ovoga vikenda u 12 navrata

Više o

Gorska služba spašavanja

OVOG je vikenda Gorska služba spašavanja na Sljemenu intervenirala čak 12 puta, što je skoro polovica svih intervencija od Božića, a ove nedjelje su morali spašavati čak i učitelja skijanja iz škole skijanja ‘Sport 4 you', koji je uganuo koljeno i pao dok je podučavao grupu od osmero djece skijanju. - Ovo mi je prvi put da mi se ovakvo što dogodilo, a kad je bol počela prestajati, onda mi je postalo i smiješno, jer sam učitelj skijanja, a razbio se na snijegu. U Traumi su mi rekli da nije ništa ozbiljno, jer nisam slomio već uganuo koljeno - rekao je kroz smijeh D. M.

- Iako je saniran opasniji dio staza, zbog topljenja snijega došlo je do većeg broja ozljeda, tako da smo ovaj petak i subotu morali intervenirati čak po 5 puta, što su sveukupno 32 intervencije od Božića. Među tim ozlijeđenima čak je 37 posto djece pa smo zbog toga i pojačali broj dežurnih spasitelja do kraja školskih praznika - objasnila je Ana Bakšić, voditeljica GSS-ova dežurstva ovog vikenda.

Oni koji se nisu ozlijedili na opasnom snijegu, mogli su uživati u zimskim radostima. Među njima je bio i Hamdija Seferović, pobjednik pretprošlog Big Brothera, s obitelji. Ovaj su put odlučili da je na sanjkama puno sigurnije nego na skijama. - Prošle godine sam prvi put stao na skije i trebalo mi je tri sata samo da se spustim niz stazu. Čudi me kako malo ljudi ima jer su staze uređene, a čujem da je vani skijanje skuplje - rekao je Hamdija dok je svjoj djeci vukao sanjke.

Bez obzira na manju gužvu, parking podno Sljemena već je od devet ujutro bio pun pa su komunalni redari preusmjeravali vozila da se parkiraju dalje niz cestu. Jučer je bilo puno i više splitskih registracija nego inače, što je neobično za ovo doba godine, objasnio je komunalni redar. Ipak, većina posjetitelja na Sljemenu najviše kritizira novu, visoku cijenu dnevne skijaške karte od 150 kuna, dok je cijena jednog spusta, koji u prosjeku traje dvije minute, čak 20 kuna.

 


Piše: JL
07.01.2008. 21:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh