« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
PRVACI EUROPE

Sjajan uspjeh naših na Europskom prvenstvu u taekwondou

Lovre Brečić novi je juniorski prvak Europe u taekwondou u kategorije do 48 kilograma, a Josip Tenjer je osvoji brončanu medalju

Fotografija vijesti
Više o

zlato

,

taekwondo

,

Lovre Brečić

,

Josip Tenjer

,

juniorski prvak

Hrvatski taekwondaš Lovre Brečić novi je juniorski prvak Europe, a Josip Tenjer brončani nakon drugoga dana Europskoga prvenstva koje se održava na Cipru, u gradu Pafosu.

Lovre Brečić iz splitskog Marjana upisao je četiri pobjede na putu ka zlatu kategorije do 48 kilograma svladavši Armenca Levona Madatyna (20:1),Bjelorusa Dzinasa Varavu (14:2), Turčina Refika Erdema (9:7) i u finalu Moldavca Vadima Dimitrova (11:9).

Do bronce je stigao Josip Tenjer iz Pantere te tako kompletirao paket medalja za Hrvatsku u prva dva dana nakon zlata Lovre Brečića i srebra Tanje Rastović u četvrtak. U osmini finala Tenjer je slavio protiv domaćeg borca Georgiua Theodorosa prekidom pri vodstvu 8:1, četvrtfinale je prošao pobjedom 6:5 protiv Musluma Tazegula, reprezentativca Turske, a u polufinalu ga je zaustavio Hasan Ahmed Koca iz Njemačke s tijesnih 8:9.

Drugog dana prvenstva nastupili su još Adrian Vraneša iz Osvita, te Dora Horvat iz Pantere. Bolji od Vraneša u osmini finala bio je Mađar Peter Kulcsar dok je Dora Horvat izgubila na zlatni bod od Cipranke Nefeli Papa. Na prvenstvu Europe će nastupiti još devetero naših reprezentativaca.

07.10.2011. 19:48:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh