« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
MAŠKARE

Samoborski fašnik predstavio se u Zagrebu

Tradicionalni fašnički likovi, Sraka, Princ, Fiškal i Sudec Zagrepčanima su dijelili letke s programom i razglednice Samoborskog fašnika

Samoborski fašnik na Trgu bana Jelačića
Samoborski fašnik na Trgu bana Jelačića (Samoborski fašnik)
Više o

Samoborski fašnik

Središtem Zagreba, od Trga maršala Tita, pa Masarykovom, Teslinom, Preradovićevom i Bogovićevom, do Trga bana Jelačića i Dolca, u subotu je prodefilirala vesela povorka iz Samobora, najavljujući ovogodišnji 185. samoborski fašnik, koji počinje sljedeće subote u podne, a tema mu je «Fašnički politički vremeplov».

Tradicionalni fašnički likovi, Sraka, Princ, Fiškal i Sudec, u pratnji maskiranih barjaktara iz Moto kluba Fugitives i brojnih malih srakica, uz gromoglasne bubnjare SUDAR-a, Samoborskih udaraljkaša, Zagrepčanima su dijelili letke s programom i razglednice Samoborskog fašnika, pozivajući ih da maskirani dođu u Samobor po neku od vrijednih nagrada za najoriginalnije maske, koje su organizatori, Turistička zajednica i Poduzetnički centar Grada Samobora, uz pomoć brojnih sponzora, osigurali na 185. samoborskom fašniku.

Program Samoborskog fašnika počinje tradicionalnom predajom ključeva grada i proglašenjem Slobodne Fašničke Republike na Trgu kralja Tomislava, u podne 26. veljače, a završava spaljivanjem Fašnika na Pokladni utorak, 8. ožujka.

Programi će se dva vikenda i na Pokladni utorak odvijati na čak šest mjesta u Samoboru, a s posebnim programima maskiranih balova, izbora najboljih maski i fašničkim menijima, u ponudu su se tradicionalno uključili i brojni samoborski ugostitelji.

Na Trgu kralja Tomislava već je izložen Ford Focus, glavna nagrada „Srakine nagradne ulaznice", koja će se po cijeni od 20 kuna moći nabaviti u Turističkoj zajednici grada Samobora. Uz kupon iz „Večernjeg lista", cijena „ulaznice" je samo 10 kuna. U „Večernjem listu" danas su objavljena i dva fašnička satirička glasila: „Sraka" i „Ričet z domače kujne", koji će se besplatno dijeliti na Fašniku.

20.02.2011. 09:33:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh