« Televizija
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
DISCOVERY

Sam na svijetu s Edom Staffordom - nove epizode na Discovery Channelu

Njegova misija nije puko preživljavanje, on mora dokazati da može izdržati 10 dana u surovim uvjetima bez ikakve pomoći, samo sa svo­jim golim rukama

Ed Stafford opet preživljava u Nedođijama
Ed Stafford opet preživljava u Nedođijama (Discovery Channel)
Više o

preživljavanje

,

Discovery Channel

,

nove epizode

,

Ed Stafford

Pustolov Ed Stafford, prvi čovjek koji je prehodao Amazonu od izvora do ušća, vraća se na Discovery Channel s novim izazovima. Od nedjelje 9. studenog pre­mijerno se prikazuju nove epizode njegovog serijala "Sam na svijetu - s Edom Staffordom". Ed će u bespućima Tajlanda, Ruande i Arizone provesti po 10 dana potpuno sam, samo sa svojom video opremom, bez hrane i vode, čak i bez no­ža.

On mora dokazati da može svladati izazove bilo kakvog okruženja samo u druš­tvu svoje kamere. Njegova misija nije  puko preživljavanje, on mora dokazati da može izdržati 10 dana u surovim uvjetima bez ikakve pomoći, samo sa svo­jim golim rukama.

Na Discovery Channelu vas očekuju 4 nove epizode, iz Tajlanda, Ruande i Ari­zone, te posebna završna epizoda o pravilima preživljavanja:

EPIZODA 1: Zlatni trokut, Tajland

Ed Stafford deset je dana zatočen u planinskom području Tajlanda, zvanom Zlatni trokut. Za vrijeme monsuna, našao se u divljini, izložen opasnostima bez zaštite. Poučen iskustvom, odmah koristi sve svoje vještine i snalažljivost kako bi iskoristio resurse  koje džungla nudi. Gradi sklonište i u posljednji se čas us­pije spasiti od jake oluje popraćene tučom. Raznovrsna i neobična prehrana po­mažu mu da ode korak dalje od pukog preživljavanja i bude zadovoljan uvjeti­ma u kojima trenutačno boravi. S vatrom, posudom za vodu i kamenom sjeki­rom, Ed napušta kamp pun samopouzdanja, kao pravi nomad.

EPIZODA 2: Ruanda

Ostavljen na visoravnima Ruande, Ed pokušava živjeti u mirnom suživotu s naj­većim afričkim životinjama. Okružen slonovima i žirafama, na visini od dvije tisuće metara teško dolazi do hrane u toj surovoj sredini. Stoga se, bez hrane i vode, uputio u potragu za boljim i sigurnijim mjestom za život. Taj mu se rizi­čan pothvat isplatio, jer je pronašao pristupačno jezero i izobilje hrane. Doživ­ljava brojne bliske susrete s raznim životinjama i uvjerava se da bi s njima mo­gao ostvariti dugoročni harmonični suživot.

EPIZODA 3: Pustinja Sonora, Arizona

Pod žestokim ljetnim suncem, koje temperaturu podiže iznad 40 stupnjeva, Ed slijedi stope drevnih autohtonih Amerikanaca u pustinji Arizone, dok mu prijete opasne monsunske kiše, otrovne zmije čegrtuše i planinski lavovi. U takvom surovom okruženju, zahvaljujući svojoj snalažljivosti i upornosti, dolazi do pra­vog izobilja, doduše neobičnih i ponekih čak smrdljivih i neukusnih, ali hranjivih - biljnih i životinjskih namirnica.

EPIZODA 4: Sam na svijetu: pravila preživljavanja

Ed Stafford donosi nam deset najvažnijih pravila za preživljavanje, koje je isku­sio dok je potpuno sam, punih deset dana, boravio u osam najopasnijih desti­nacija svijeta (Rumunjska - Karpati, Australija - pustinja, Venezuela - Velika savana, Tajland - Zlatni trokut, Arizona - pustinja Sonora, Ruanda - pustinja Kalahari  U potpunoj izolaciji, samo s kamerom u rukama, Ed je shvatio da se ponekad i u neočekivanim situacijama mogu stvoriti nove prilike koje treba znati iskoristiti za svoju dobrobit. On nas vodi na putovanje puno uspona i pa­dova koje je doživio na osam različitih lokacija diljem svijeta, od afričke savane do američke pustinje i europskih planina do azijskih džungli. Otkriva nam broj­ne trikove koji su mu omogućili da se othrva nedaćama i opstane, a koje mora­te vidjeti da biste vjerovali.

 


05.11.2014. 12:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh