« Najave & Događanja
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NAVALITE

Sajam stipendija u NSK 20. listopada

Na Sajmu stipendija predstavit će se oko 70 programa financijskih potpora te više od 4.000 pojedinačnih stipendija

Sajam stipendija
Više o

stipendije

,

sajam stipendija

,

NSK

,

zagreb-info

Tradicionalni sajam stipendija, koji priređuje Institut za razvoj obrazovanja (IRO) održat će se 20. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu, izvijestio je danas IRO.

Šesti sajam stipendija na kojem će nastupiti tridesetak uglednih hrvatskih i inozemnih institucija središnji je nacionalni događaj u području visokog obrazovanja.

IRO ističe kako će institucije predstaviti oko 70 programa financijskih potpora te više od 4.000 pojedinačnih stipendija hrvatskim građanima za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu.

"Na sajmu će po prvi put biti predstavljeni planovi, izmjene i dopune zakonske regulative i administrativnih procedura kojima će se povećati međunarodna mobilnost hrvatskih studenata i profesora", navodi se i dodaje kako će se raspravljati o ukidanju oporezivanja stipendija kao jednoj od mjera za otklanjanje prepreka u mobilnosti.

Pokrovitelji, donatori i sudionici sajma su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Rektorski zbor visokih učilišta, Agencija za mobilnost i programe EU, Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga poslodavaca, Sveučilište u Zagrebu i Grad Zagreb.(hina/metro-portal)

27.09.2010. 11:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh