Metro-portal.hr

objavljeno 27.09.2010. 11:59:00
NAVALITE

Sajam stipendija u NSK 20. listopada

Na Sajmu stipendija predstavit će se oko 70 programa financijskih potpora te više od 4.000 pojedinačnih stipendija

Sajam stipendija

Tradicionalni sajam stipendija, koji priređuje Institut za razvoj obrazovanja (IRO) održat će se 20. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu, izvijestio je danas IRO.

Šesti sajam stipendija na kojem će nastupiti tridesetak uglednih hrvatskih i inozemnih institucija središnji je nacionalni događaj u području visokog obrazovanja.

IRO ističe kako će institucije predstaviti oko 70 programa financijskih potpora te više od 4.000 pojedinačnih stipendija hrvatskim građanima za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu.

"Na sajmu će po prvi put biti predstavljeni planovi, izmjene i dopune zakonske regulative i administrativnih procedura kojima će se povećati međunarodna mobilnost hrvatskih studenata i profesora", navodi se i dodaje kako će se raspravljati o ukidanju oporezivanja stipendija kao jednoj od mjera za otklanjanje prepreka u mobilnosti.

Pokrovitelji, donatori i sudionici sajma su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Rektorski zbor visokih učilišta, Agencija za mobilnost i programe EU, Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga poslodavaca, Sveučilište u Zagrebu i Grad Zagreb.(hina/metro-portal)

27.09.2010. 11:59:00
http://metro-portal.hr/sajam-stipendija/48751/