« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
KRAJ KARIJERE

Safina rekla zbogom teniskim terenima

Nekadašnja prva tenisačica svijeta, ruskinja Dinara Safina, odlučila je reći zbogom profesionalnom bavljenju sportom zbog konstantnih bolova u leđima

Više o

tenis

,

bolovi

,

Dinara Safina

,

kraj karijere

Ruskinja Dinara Safina, nekada prva tenisačica svijeta, odlučila je završiti svoju karijeru u 25. godini zbog bolova u leđima, objavio je njen stariji brat Marat Safin u petak, javlja Hina.

"Dinara je odlučila prekinuti se baviti profesionalno tenisom, njoj je inače dobro ali nije više sposobna igrati profesionalni tenis", kazao je Marata Safin, također biovši broj jedan muškog tenisa, koji je sada dok je u mirovini predsjednik Ruskog teniskog saveza.

Safina ima problema s leđima od početka 2010. Zadnji je meč odigrala 4. svibnja na turniru u Madridu protiv Njemice Julia Goerges. Deset dana nakon toga je objavila da prekida karijeru na neodređeno zbog ozljede leđa. "S tims e ne treba šaliti. Imam 25 godina i budućnost pred sobom, želim imati normalan život bez patnje", kazala je tada.

Unatoč tome što je igrala dva finala u Roland-Garrosu 2008. i 2009. i jedno na Australian Openu 2009., Dinara nije uspjela osvojiti ni jedan veći turnir. Na broju jedan na WTA listi najboljih tenisačica svijeta provela je 25 tjedana između travnja i listopada 2009.

07.10.2011. 16:19:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh